Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrica Distribuție primește 19 milioane € prin POIM

Societatea din Cluj a devenit un mamut energetic cu 6.300 de angajați | Foto: DEER

Societatea clujeană Distribuție Energie Electrică România (DEER) beneficiază de cea mai importantă alocare prin ultima tranșă a anului trecut din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020, a asigurat, în decembrie, semnarea a 29 de noi contracte de finanțare cu beneficiarii POIM, având o valoare de 306 de milioane de lei.

Proiectele vizează cu precădere măsuri de sprijin financiar pentru combaterea pandemiei în școli și spitale, dar și îmbunătățirea eficienţei energetice sau dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare. DEER a primit 93,4 milioane de lei.

Parte a grupului Electrica, DEER este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud.

Activele şi pasivele deţinute de acestea au fost transferate către compania clujeană, în calitate de societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica (acţionarul societăţilor absorbite) de titluri noi în capitalul societăţii absorbante. Afacerile DEER se ridicau la 709 milioane de lei în 2020, numărul angajaților triplându-se, după fuziune, la 6.300.

Infrastructura de mediu a luat cei mai mulți bani

Printre beneficiarii contractelor se mai numără unități de învățământ din localitățile Sângeorgiu de Pădure (județul Mureș), Zalău (Sălaj), Carei (Satu Mare), Agnita (Sibiu), Pietroasa, Roșia (Bihor), Lupeni, Uricani (Hunedoara), Poienile Izei (Maramureș), dar și instituții de educație din județul Arad, cu sume cuprinse între 0,3 și 6,5 milioane de lei.

„Le mulțumim beneficiarilor noștri pentru munca lor din acest an, dar și echipei AM-POIM pentru efortul și implicarea în gestionarea proiectelor derulate” – Cristian Roman, secretar de stat în MIPE

Anul trecut, MIPE a semnat 307 contracte de finanțare cu beneficiarii POIM, de 12,4 miliarde lei. Dintre acestea 2,7 miliarde au fost alocate protejării sănătății populației în contextul pandemiei; 7,4 miliarde pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor; 0,7 miliarde pentru promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon; 1,5 miliarde pentru alte axe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitație pe criterii noi pentru serviciul de transport public județean Bihor

Articolul următor

Trei miniștri ai transporturilor se bat în promisiuni de autostrăzi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share