Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungurii vor să lege drumul expres Oradea – Arad de rețeaua ungară de autostrăzi

Guvernul ungar este interesat de racordarea drumului expres Oradea Arad la rețeaua ungară de autostrăzi și drumuri expres. Anunțul a fost făcut de Iustin Cionca, președintele CJ Arad. Acesta s-a întâlnit cu reprezentanții părții maghiare, joi, 6 ianuarie 2022, la Arad.

Iustin Cionca s-a întâlnit cu omologul său din județul Békés

Am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Békés (Ungaria), referitoare la interesul guvernului ungar de a conecta drumul expres Arad – Oradea la drumul expres M44 din Ungaria, care face legătură între Békéscsaba și autostrada spre Budapesta. Guvernul ungar a anunțat că realizarea drumului M44 este o prioritate regională. Conectarea M44 la drumul expres Arad-Oradea se va putea realiza în zona Salonta, pe ruta Békéscsaba – Sarkad – Kötegyán – graniță – Salonta. Din cauza restricțiilor de mediu în lunca Crișului Alb și al Crișului Negru, alte posibile puncte de racordare, aceasta a fost considerată varianta optimă de către partea maghiară”, a anunțat Iustin Cionca.

Partea maghiară a informat că demarează un studiu tehnic pentru analizarea circumstanțelor și condițiilor racordării M44 la Drumul expres Oradea – Arad. Rezultatul studiului va fi transmis Consiliilor Județene Arad și Bihor, respectiv Guvernului României.

Președintele CJ Arad a precizat că un astfel de record ar fi posibil prin crearea unui nou punct de trecere a frontierei. În Ungaria, drumul expres este construit deja până la Lakitelek, deci ar mai rămâne de realizat doar câțiva kilometri până la graniță.

Așa cum am afirmat permanent, drumul expres Arad – Oradea creează dezvoltare, iar oportunitatea sa a fost recunoscută foarte rapid și de autoritățile de la Budapesta. Prin conectarea acestui drum la rețeaua maghiară de drumuri expres și autostrăzi, putem spune că drumul expres Arad – Oradea ar dobândi nu doar o importanță zonală, ci una euroregională, ceea ce confirmă calculele noastre din momentul în care Consiliile Județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Arad și Oradea au început acest demers”, a subliniat Iustin Cionca.

Pe partea maghiară a fost constituit Grupul de Lucru al Conectării Drumurilor Expres Ungaria-România, condus de Zsolt Thorockay, din cadrul Ministerului Inovației și Tehnologiei. Grupul s-a reunit la Gyula, Ungaria, unde a fost luată în discuție joncțiunea cu drumul expres Arad-Oradea.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ministerul Finanțelor a parafat creditul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Articolul următor

Colliers a intermediat vânzarea Dacia One

Citește și:
Citeste mai mult

Tunisia, o nouă șansă

Dacă vă întreb de Tunisia, o să vă aduceți aminte de anii de prosperitate de acum 10 ani,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share