Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aquaparkul de 16 milioane de euro al Sălajului, confirmat în strategia județului

Parcul acvatic de 82 de milioane de lei apare în strategia de dezvoltare durabilă a județului, obiectivul urmând a fi ridicat în comuna Crișeni, lângă municipiul Zalău.  

Consilierii județeni au votat un proiect propus de președintele instituției, Dinu Iancu Sălăjanu, de 754 de pagini, conform Sălajul Liber. Hotărârea nr. 172, din 26 noiembrie 2021, vizează strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului, pentru perioada 2021-2027. Printre proiectele care trebuie realizate până în 2027 apare aquaparkul din Crișeni.

Este un proiect nou, care trebuie implementat în următorii cinci ani. Valoarea sa este de 82,3 milioane de lei, fiind implementat de către Primăria Crișeni. Parcul acvatic va fi realizat în parteneriat public-privat, pe fonduri ale Uniunii Europene, iar CJ vrea să aibă majoritatea în consiliul de administrație, dezvăluia, pentru Transilvania Business, Daniel Stejeran, managerul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei.

Acesta a recunoscut că băile termale din Sălaj nu se află într-o situație grozavă. “Din nefericire, totul este privat, nu ai ce să faci, deși te doare sufletul, fiindcă primăriile le-ar putea da unor investitori. Primăria Șimleu a concesionat Broscăria pe 49 de ani, cu posibilitate ulterioară de cumpărare. Boghișul a fost luat de Elena Udrea, cercetată penal, și de Elena Stanca, aflată în litigiu. Au dărâmat o clădire, cea a bazinului acoperit”.

Județele din regiune, mult mai avansate

La 125 km de reședința Sălajului, la Băile Figa (Bistrița-Năsăud), va fi dat în folosință anul acesta Centrul Legacy, complex de 5 milioane de euro, funcțional pe tot parcursul anului. Băile din orașul Beclean se duelează astfel cu marile complexe termale din București (Therme) și Oradea (Nymphaea), odată cu concretizarea noilor proiecte Legacy și Centrul de Zi (5 milioane de euro). Un proiect din vecinătate, Grădina Urbană Transilvania, este prevăzut pe 49 ha, cu finanțare de 30 de milioane de euro, majoritatea din bani europeni.

Parcul Balnear Toroc  Dej (județul Cluj), aflat la 102 km de Zalău, vizează o extindere pe 10 ha, de 7 milioane de euro, iar comuna Chinteni a înaintat spre finanțare un proiect de aquapark, de 25 de milioane de euro, pe fonduri europene. De asemenea, județul Satu Mare este foarte avansat în acest sector, având multe băi termale modernizate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DP Consult va stabili fezabilitatea drumului expres București – Alexandria

Articolul următor

Peste 80 de locuri de parcare vor fi amenajate în cartierul Nufărul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share