Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autorizațiile de construire, emise online la Baia Mare

Reședința de județ a Maramureșului face un nou pas spre digitalizare | Foto: PBM

Municipalitatea băimăreană va emite pe internet, din 10 ianuarie, autorizațiile de construire către beneficiarii care solicită acest lucru.

“Reducem timpul petrecut la ghișee, eliminăm stresul din ecuația obținerii unei autorizații de construire. După ce în 2020 a fost dezvoltată platforma online pentru obținere certificatelor de urbanism, extindem această facilitate și pentru autorizațiile de construire ca  o dovadă în plus a deschiderii pe care o avem față de cetățeni, a măsurilor și a demersurilor pe care le întreprindem pentru reducerea birocrației și a eforturilor cetățenilor în demersul de a procura astfel de autorizații”, justifică reprezentanții municipalității.

Pentru obținerea autorizației  de construire online a fost dezvoltată o platformă specială. Documentul poate fi obținut de acum în format digital în cinci pași. Doritorii vor accesa, pe portalul municipalității, secțiunea servicii publice – emitere autorizație construire, unde, la opțiunea fără autentificare vor solicita autorizația.

După completarea formularului, încărcarea documentelor solicitate și trimiterea acestora, se va achita online contravaloarea emiterii autorizației, iar ulterior vor primi un e-mail unde vor confirma cererea, iar apoi, al doilea e-mail, cu numărul de înregistrare a cererii și termenul de rezolvare a acesteia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AROBS Transilvania Software Cluj estimează, pentru 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 421 milioane lei și un profit net de 45,2 milioane

Două companii clujene, în topul finanțărilor din 2021

Articolul următor

Care sunt cei mai mari angajatori din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share