Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două companii clujene, în topul finanțărilor din 2021

AROBS Transilvania Software Cluj estimează, pentru 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 421 milioane lei și un profit net de 45,2 milioane

AROBS Transilvania Software și Dotlumen sunt dezvoltatorii de soluții informatice din Cluj care au pătruns în topul finanțărilor primite anul trecut.  

Clasamentul realizat de Economedia cuprinde mai multe foste sau actuale start-up-uri care au atras atenția marilor investitori și au reușit să atragă finanțări de ordinului milioanelor de euro într-un an incert pentru mediul de afaceri. AROBS a obținut de la investitorii de la Bursa de Valori București (BVB), în octombrie, 15 milioane de euro prin vânzarea unui pachet de acțiuni de 12%, în cadrul unui plasament privat.

Acest capital va fi utilizat pentru procesele de achiziții și fuziuni, în special din zona de servicii software – firme care prestează servicii de programare și produse software din diverse zone de expertiză. O parte din fonduri vor merge pe dezvoltarea prezenței pe piața din SUA, cu potențial de creștere atât în zona de produse, cât și de servicii.

Pentru 2022, grupul are în plan deschiderea unui birou în SUA, întărirea prezenței în Germania prin biroul local și pregătirea pentru transferul pe piața principală a BVB, de pe Piața AeRO, unde se află în prezent. AROBS a cumpărat compania Berg Software Timișoara.

Dotlumen produce ochelari cu tehnologie de inteligență artificială pentru nevăzători și e unul dintre cei 21 de câștigători ai rundei inaugurale a Healthy Longevity Catalyst Awards, care premiază soluțiile inovatoare dezvoltate pentru susținerea îmbătrânirii sănătoase. Dotlumen a atras o finanțare de 9 milioane de euro de la acceleratorul European Innovation Council. Suma include o parte de grant și una de investiție.

Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid. În top mai apar companiile UiPath – automatizare robotică (finanțare de 750 de milioane de dolari), Restart Energy – furnizor de energie electrică și gaze naturale (21 de milioane de euro) și FintechOS – furnizor de tehnologie pentru mediul financiar-bancar (60 de milioane de dolari).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trenul de mare viteză Bistrița – Suceava, la etapa fezabilității

Articolul următor

Autorizațiile de construire, emise online la Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share