Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltatorii Ciorcilă și Goia au undă verde la ansamblul de pe platforma Tehnofrig

Oamenii de afaceri Horia Ciorcilă (Banca Transilvania) și Dorel Goia (TeraPlast) au trecut de a doua dezbatere publică pentru ansamblul rezidențial de pe fosta platformă industrială, un pas important pentru autorizația de construire.

Aceștia controlează compania de dezvoltare imobiliară Geainv, fostă Tehnofrig Imobiliare, iar la dezbatere nu s-a prezentat nici unul dintre vecini, deși au fost notificate atât Dedeman, cât și ICPIAF, conform Media 9. După această fază, proiectul merge la autorizare; acesta a primit în 2021 avizul favorabil al arhitectului șef.

Din acest an urmează să înceapă lucrările, care cuprind două blocuri cu opt etaje, unite de un alt corp, suspendat, pe sub care va trece o stradă interioară, dar și o clădire de birouri. 200 de apartamente ar urma să includă noul ansamblu imobiliar din zona gării. Un viitor supermarket Lidl se va întinde pe 1,5 ha și va avea 155 de locuri de parcare.

Dezvoltatorii vor să dezmembreze o parcelă de 1.114 mp, pe care ar urma să se amenajeze un parc. Ei vor construi un pod pietonal și velo peste râul Nadăș, iar pe malul râului va exista un parcurs pietonal. Pe 2.000 mp, lângă Nadăș, unde s-ar putea construi o creșă sau o grădiniță.

Planul de mobilitate urbană durabilă preciza inițial că în acest perimetru ar trebui să apară o autogară, care împreună cu gara feroviară și cu stația de transport public să formeze un nod intermodal. Horia Ciorcilă este cel mai cunoscut bancher din România, iar Dorel Goia controlează grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un sistem Angio CT, unic în România, în premieră la Spitalul Județean Oradea

Articolul următor

Solaris va livra șapte autobuze hibrid către TPL Cîmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share