Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omul de afaceri mureșean Doru Borșan, partener în dezvoltarea Bahrainului

Omul de afaceri mureșean Doru Borșan se află în discuții avansate cu oficiali ai Regatului Bahrain pentru a participa, prin intermediul societăților sale Smart City Technologies și Neotech Finance, la implementarea mai multor proiecte cum ar fi crearea a cinci orașe pe insule nou construite, creșterea suprafeței de teren a Bahrainului cu peste 60% și construirea unei rețele de metrou de peste 109 de kilometri care să conecteze toate nodurile majore ale populației din țară. Acestea sunt parte integrantă ale unui plan ambițios prin care Regatul Bahrain va investi suma de peste 30 de miliarde de dolari, prin intermediul a 22 de proiecte care au ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii inteligente fizice și digitale în sectoare cheie cum ar fi infrastructură, telecomunicații, educație, turism, sănătate și producție.

 

Ecosisteme creativ inteligente

Recent, în data de 6 ianuarie 2022, Doru Borșan a fost subiectul unui articol care a fost publicat în ”Gulf Daily News”, ziar care apare cu motto-ul ”The voice of Bahrain” (”Vocea Bahrainului”), prilej cu care cunoscutul om de afaceri mureșean a subliniat că pandemia a accelerat digitalizarea și tot mai multe zone din sectorul public și privat implementează „ecosisteme creativ-inteligente”.

„Oferim o bază de date de imagini 3D inteligentă și de înaltă rezoluție, care le permite clienților să își întrețină infrastructura și să efectueze lucrări de proiectare a clădirii direct de pe computerul lor – oricând și oriunde s-ar afla. Luând datele puternice ale spațiului public real, angajăm inteligența artificială și blockchain-ul pentru a crea legătura dintre realitate și realitatea virtuală digitală 3D”, a declarat, pentru ”Gulf Daily News”, Doru Borșan, descris ca fiind un ”inovator tehnologic de top.”

Totodată, directorul executiv al societăților Smart City Technologies și Neotech Finance a subliniat că guvernele din zona Golfului Persic ”sunt motoarele la nivel mondial în dezvoltarea infrastructurii inteligente fizice și digitale”, deoarece ”încearcă să creeze orașe sigure, verzi și durabile ale viitorului.”

”Software-ul nostru oferă imaginea de ansamblu a unui oraș, dar putem ajunge la un singur punct de pixel care are propriile sale coordonate stereo 70 și, făcând acest lucru, ne considerăm instrumentul perfect în mâna oricărui public sau manager privat. Planurile noastre pentru regiune includ crearea unei copii digitale 3D a tuturor comunităților majore. Bahrain, Dubai și Abu Dhabi sunt principalul obiectiv pentru noi aici”, a detaliat Doru Borșan.

 

Speaker și partener la Summitul din Dubai

Peste câteva zile, în perioada 23-24 ianuarie, Doru Borșan va participa, în calitate de speaker și partener, la lucrările celui de-al doilea Summit Regal pentru Investiții din Emiratele Arabe Unite, organizat de Biroul Privat al lui Shaikh Abdulaziz bin Duaij Al Khalifa.

Summitul va avea ca temă „Viitorul investițiilor în GCC” și se va desfășura în format fizic la Ritz Carlton JBR din Dubai.

„Sper că fiind prezent la acest eveniment major, tehnologia noastră, care este acum bine cunoscută în Europa și în alte părți ale lumii, va avea șansa de a cunoaște o lume nouă, în care cele mai recente tendințe inteligente sunt folosite pentru a genera investiții profitabile și a îmbunătăți viața oamenilor. Până acum, produsele noastre au fost implementate în toată lumea, în mari capitale și orașe precum Berlin, Viena, Götteborg, București, Zurich, Luxemburg, Paris, Miami și New York. Vedem că summit-ul este poarta principală de întâlnire și recunoaștere a celor care schimbă fața investițiilor în regiunea Golfului”, a mai spus directorul executiv al societăților Smart City Technologies și Neotech Finance.

Alex TOTH

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum s-a lucrat în 2021 la autostrăzile din Transilvania și Banat

Articolul următor

Un sistem Angio CT, unic în România, în premieră la Spitalul Județean Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share