Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spălătorie industrială realizată de la zero la Câmpia Turzii, investiție care vizează o bună parte din piața Transilvaniei

Începutul de an aduce în zona geografică de afaceri Turda-Câmpia Turzii finalizarea unei investiții de la zero. Este vorba despre o spălătorie industrială ecologică care va fi operată de divizia Industrial Laundry Transilvania a firmei clujene One Way. Serviciile spălătoriei se adresează beneficiarilor care dețin imobile în sistemul HoReCA, centre Spa, grădinițe, cluburi sportive, cabinete și unități medicale, industrii de producție, companii aeriene, unități militare și alte industrii și instituții de acest fel.
Spălătoria industrială ecologică de la Câmpia Turzii a fost proiectată astfel încât să îndeplinească cerințele normative specifice domeniului medical. Potrivit investitorului, Mariana Rădulescu, antreprenor clujean care activează în domeniul serviciilor profesionale de curățenie, investiția totală depășește un milion de euro și a fost finanțată din fonduri proprii și fonduri europene, în proporții sensibil egale.
De asemenea, serviciile Industrial Laundry Transilvania se conformează Sistemului de Management al Calității de Mediu și SR OHSAS, acesta din urmă vizând sistemul de management al sănătății și securității ocupaționale pentru activitățile cu spălare și curățare umedă.
„Am construit la Câmpia Turzii o veritabilă făbricuță de spălat”, spune antreprenorul Mariana Rădulescu „utilizând, în proporții relativ egale, resurse financiare proprii cât și fonduri europene. Ambiția noastră a fost să folosim un sistem de spălare wet cleaning cu barieră igienică, un sistem care reprezintă cea mai nouă alternativă ecologică la sistemul de curățare cu substanțe chimice cu percloretilenă. Este, practic, alternativa ecologică la curățarea chimică pe care o cunoșteam până acum”.
Unitatea de la Câmpia Turzii are capacitatea de procesare zilnică a șapte tone de textile. Procesul de prelucrare cuprinde etapele de spălare – uscare – finisare și ambalare. Industrial Laundry Transilvania poate spăla atât echipament de lucru industrial cât și lenjerii de pat și alte textile din sectorul HoReCa.
„Oferim astfel servicii de curățare, spălare, detașare a petelor, dezinfectare, împachetare și ambalare a articolelor. În plus, putem asigura livrarea acestora către beneficiar cu propria noastră flotă de mașini”, mai precizează Mariana Rădulescu.

Despre compania One Way Cluj-Napoca
One Way este o companie cu capital românesc cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, specializată în servicii profesionale și de curățenie. OneWay își desfășoară activitatea de 15 ani în domeniul de Facility Management, curățenie ecologică și servicii mentenanță, adresându-se astfel firmelor și companiilor care își optimizează costurile și doresc să beneficieze de servicii integrate la cel mai bun raport calitate/preț.
„Afacerea am început-o în 2007, oarecum dintr-o întâmplare”, rememorează femeia de afaceri Mariana Rădulescu. „Pe timpul facultății am lucrat în diverse locuri pentru a-mi asigura un venit suplimentar, iar la un moment dat – pe când lucram pentru o companie din domeniul auto, care avea contractat acest serviciu – am constatat că cererea de servicii de curățenie este mai mare decât oferta, că erau foarte puține companii de acest fel”.
„La puțin timp după ce am pus afacerea pe picioare, a venit criza financiară și economică din 2008. Norocul a fost că nu aveam contractate credite bancare și, în plus, am reușit să operăm o restructurare eficientă a costurilor. Apoi, afacerea a crescut natural, prin reinvestirea unor mari părți din câștigurile obținute”, mai spune Mariana Rădulescu.
Cu spălătoria industrială ecologică de la Câmpia Turzii, antreprenoarea speră să devină unul dintre actorii economici din Transilvania centrală și de nord care au un cuvânt important de spus în acest domeniu. Mai multe detalii, pe pagina web www.one-way.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Harry Bannatyne, noul Group Head of Client Relations pentru CTP

Articolul următor

Primii zece angajatori din Bihor dau „ora exactă” la nivelul salariilor în județ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share