Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EBM PAPST – „Engineering a better life”

EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA a aniversat recent trei ani în Oradea. Despre realizările și planurile companiei ne-a vorbit Delia Ungur, Managing Director EBM PAPST.

Vă rog să faceți o scurtă prezentare a companiei EMB PAPST, a acționariatului, a profilului ei de activitate și a produselor pe care le fabrică.

Delia Ungur

Delia Ungur, Managing Director EBM PAPST: Grupul german ebm-papst își are originile în 1963, într-o mică firmă de familie înființată de inginerul și inventatorul Gerhard Sturm. 60 de ani mai târziu, Grupul ebm-papst a devenit lider mondial în producția de ventilatoare și motoare electrice. În anul fiscal 2020/2021, Grupul ebm-papst a realizat vânzări de peste 2 miliarde de euro și are peste 15.000 de angajați în 29 de locații de producție și în 48 de birouri de vânzări în Europa, Asia și America de Nord.

EMB PAPST a aniversat recent trei ani de când este la Oradea. Cum evaluați această scurtă perioadă din punct de vedere al evoluției companiei? Enumerați câteva momente cheie din evoluția companiei și câteva investiții derulate recent.

Delia Ungur, Managing Director EBM PAPST: Investițiile noastre în Oradea se ridică până în prezent la 16,5 milioane de euro. Fiind o companie de familie, avem o strategie pe termen lung și un plan de dezvoltare multianual de investiții pe care până acum am reușit să îl realizăm. De la înființarea companiei în Oradea în noiembrie 2017, în fiecare an ne-am extins spațiile și capacitățile de producție deținute.

Momentele cheie în dezvoltarea companiei în Oradea au fost: preluarea primei clădiri în aprilie 2018 și începerea producției de motoare destinate sistemelor de intralogistică și industriilor medicală și de automatizări industriale în iunie 2018; preluarea celei de-a doua clădiri în aprilie 2019 și începerea în iulie 2019 a producției de ventilatoare și pompe electrice destinate industriei auto. Odată cu preluarea celei de-a treia clădiri în aprilie 2020 deținem în Oradea o suprafață construită de 17.600 mp.

Echipa de manageri EBM PAPST

În mai puțin de patru ani am ajuns la o cifră de afaceri de aproape 60 de milioane de euro.

Care a fost strategia dvs. de adaptare la criza sanitară cu toate implicațiile sale în 2020? Care sunt lecțiile învățate în 2020?

Delia Ungur, Managing Director EBM PAPST: Există câteva lucruri specifice companiei noastre care ne-au ajutat ca adaptarea la criza sanitară să fie foarte rapidă și ușoară: preocuparea pentru sănătatea și securitatea angajaților ebm-papst și comunicarea continuă și transparentă în cadrul companiei la toate nivelurile.

Strategia noastră pe perioada pandemiei poate fi descrisă prin trei cuvinte: prevenție, informare și comunicare.

Prin toate măsurile de mai sus am reușit să ținem boala sub control, să lucrăm fără oprire și chiar să creștem.

Lecții învățate:

  • distanțele nu contează atunci când există sisteme bine puse la punct și oameni bine pregătiți;

  • în perioade de criză contează mai mult decât oricând nu numai excelența profesională a angajaților, ci și calitățile umane – în companie am avut nenumărate exemple de solidaritate, bunătate și empatie;

  • încrederea este foarte importantă într-o companie.

Cum ați abordat anul 2021 și cum vedeți evoluția companiei EBM PAPST în 2022?

Delia Ungur, Managing Director EBM PAPST: În Oradea producem în acest moment peste 170 de tipuri de motoare și ventilatoare electrice pentru zeci de clienți din diverse industrii (intralogistică, medicală, auto) de pe toate continentele. Avem o complexitate mare, dar și o flexibilitate care care este un avantaj major în perioade de criză. Chiar dacă industria auto a fost afectată, cererile au crescut exponențial în industriile medicală și intralogistică.

În primul rând în 2021 am păstrat toate măsurile de prevenție și am continuat campania internă de încurajare a vaccinării. Investițiile pentru anul 2021 se ridică la 1,8 mil EUR, generând aproape 100 de locuri de muncă noi.

EBM PAPST a generat aproape 100 de noi locuri de muncă în 2021

Pentru anul 2022 prevedem investiții de peste 2 miloane de EUR în producție. De asemenea, vom reporni planurile de înființare a unor departamente de proiectare de produse și echipamente (R&D) și un departament de suport IT.

Articol apărut în TB 107, Elite in Business 2

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte de 22 de milioane de euro derulate de Universitatea de Medicină Cluj

Articolul următor

CNAIR a semnat protocolul de colaborare pentru centura Miercurea Ciuc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share