Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de 22 de milioane de euro derulate de Universitatea de Medicină Cluj

Instituția clujeană de învățământ superior a derulat anul trecut 86 de proiecte, în valoare de 22 de milioane de euro, dintre care 5,5 milioane câștigate în decursul anului trecut.  

Investițiile s-au concretizat în modernizarea mai multor clădiri și cămine din campusul universitar, bibliotecii Clinicii de Dermatologie, parcului de pe strada Clinicilor 3-5, a spus Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj, potrivit Făclia.

Serviciile oferite în cadrul restaurantului studențesc au fost adaptate noilor condiții, cu posibilitatea de a accesa o aplicație web prin care se pot realiza comenzi online, cu ridicare sau livrare la noile puncte de lucru amenajate în campusurile Hasdeu și Observator. UMFIH are în derulare un proiect de anvergură, Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului, de 30 de milioane de lei.

Acesta va funcționa în clădirea Farmacia B, situată la intersecția străzilor V. Babeș și I. Creangă, aflată în renovare, consolidare și modernizare. Acest spațiu va asigura un mediu de învățare axat pe cercetare. UMFIH a finalizat competiția de granturi de cercetare pentru asistenți și șefi de lucrări (50 de granturi, de câte 8.000 de euro), precum și pentru studenții noștri (30 de granturi, de câte 2.000 de euro), toate din resursele proprii ale universității.

“În martie 2020, când a izbucnit pandemia, am fost prima universitate din țară care a luat decizia de a trece la învățământul online. Nu ne-a fost ușor, însă am reușit, prin metode inovatoare, să menținem calitatea actului didactic, astfel încât studenții să-și poată continua parcursul educațional în cele mai bune condiții.

Organizarea examenului de admitere și a concursului național de rezidențiat au reprezentat o mare provocare pentru UMFIH, atât din punct de vedere logistic, cât și al siguranței sanitare, pentru care am avut o responsabilitate foarte mare.

Pentru a putea asigura distanțarea fizică necesară, cei 1.700 de candidați de la concursul de admitere au fost repartizați, pe parcursul a două zile, în peste 30 de săli de examinare, amfiteatre și săli de curs, săli de conferință de la două hoteluri din oraș, Sala Polivalentă și Sala Sporturilor”, spune rectorul UMFIH.

În anul universitar 2021-2022, la UMF Cluj studiază 3.000 de străini, 40% dintre studenți. La concursul de admitere a studenților internaționali s-a înregistrat un record de concurență. 2.300 de tineri, din 75 de țări, s-au înscris pe cele 615 locuri scoase la concurs pentru programele de studiu în franceză și engleză.

UMF Cluj rămâne universitatea cu cei mai mulți studenți internaționali din România, provenind din 60 de țări. Potrivit clasamentului SCIMAGO 2021, UMFIH este cea mai bună universitate din țară în domeniul cercetării. În clasamentul global, ce include 4.000 de instituții de învățământ superior, aceasta se află printre primele 1.000 de universități din lume, pe locul 683.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Adrian Tănase rămâne director general al BVB

Articolul următor

EBM PAPST - „Engineering a better life”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share