Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect medical de 6 milioane de euro din Cluj, selectat pentru fonduri UE

Proiectul european vizând creșterea siguranței pacienților din spitalele din Cluj-Napoca a fost selectat pentru finanțare.

Acesta vizează pacienții spitalelor care utilizează fluide medicale, are o valoare de 29 de milioane de lei și a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 9 – protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Scopul inițiativei este de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalele Clinice de Recuperare (SCR) și de Boli Infecțioase (SCBI), din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.

La SCR va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. Va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

Operațiunile prevăzute la SCBI constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zona tampon, amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drauber construiește un depozit frigorific în valoare de 14 milioane de euro în EPB II Oradea

Articolul următor

Cum să faci din vacanța la munte o amintire frumoasă fără grija răcelii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share