Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum să faci din vacanța la munte o amintire frumoasă fără grija răcelii

 

Sezonul iubitorilor de sporturi extreme de iarnă, dar și al iubitorilor de zăpadă, în general, este în plină desfășurare. Weekend de weekend pârtiile sunt pline de familii care-și aduc poate pentru prima dată copiii la ski și cupluri venite să se distreze după zile de lucru mai pline sau mai puțin pline. Mai ales că județul Cluj este înconjurat de munți și sunt multe opțiuni dintre care poți alege. Dar trebuie avut în vedere faptul că sezonul acesta al iernii se suprapune cu sezonul virozelor și gripelor. Și probabil nu-ți dorești să-ți asumi acest risc, mai ales în condițiile în care pandemia încă stă la pândă. Așadar, ce este de făcut? În primul rând este important ca atunci când mergi la munte să ai echipamentul potrivit. Fie că schiezi, practici snowboarding-ul sau pur și simplu te dai cu sania, o excursie la munte necesită haine impermeabile care să țină de cald și bocani pe măsură.

Cel mai important factor pentru a ține răceala departe în vacanța la munte

Fără doar și poate, acesta este echipamentul corespunzător. Și pentru că există costume de ski dintr-o singură piesă sau din două, o analiză a acestora te poate ajuta să decizi ce ți se potrivește cel mai bine ție sau copilului tău.

     Costum dintr-o singură piesă

  •         Este mult mai călduros decât un costum în două piese format dintr-o jachetă și pantaloni. Întregul corp fiind acoperit cu aceeași haină, acesta se menține mult mai cald decât într-un costum deux-piece. Pe Bogas.ro găsești astfel de costume. Gândeste-te la acele mănuși care aveau 2 compartimente: degetul mare și restul degetelor. Mâinile nu erau mai calde în ele decât în mănușile cu 5 degete?
  •         Niciodată nu-ți va intra zăpada la spate, în pantaloni pe la talie. Acest lucru este deseori neplăcut, zăpadă fiind foarte, foarte rece și corpul încălzit. Cu un astfel de costum poți să te arunci în cea mai mare și pufoasă zăpadă fără să o simți pe piele.

 

     Costum din două piese

  •         Poți face diverse combinații între pantaloni și jachetă, iar aici găsești pantaloni pentru ski de damă de calitate superioară. Niște pantaloni călduroși negri se potrivesc cu o jachetă în orice culoare. Sau invers. Poți să fii creativă și să asortezi orice îți place.
  •         Dacă se defectează ceva la jachetă sau pantaloni – se uzează prea tare, se rupe, se degradează într-un fel sau în altul – poți oricând să achiziționezi numai piesa care s-a stricat. Nu este nevoie să cumperi un costum întreg. Numai bine este o oportunitate pentru a schimba look-ul costumului.
  •         Poți folosi oricare dintre cele două piese pentru a merge în oraș. Dacă simți nevoia să te îmbraci sport într-o zi, poți să ieși la cafea cu pantalonii de fâș pe tine. Sau cu jacheta. Acesta este un avantaj foarte mare pentru ținutele din 2 piese. Faptul că le poți purta și în oraș, nu doar la munte, le face să fie destul de versatile.

Nu pleca niciodată la munte fără un echipament bun. În cea mai mare măsură, te ferești de răceală și numai prin a fi îmbrăcat corespunzător. Desigur că un ceai cald, un duș fierbinte și niște pături calde ajută și acestea foarte mult după o zi albă ca zapada.  

 

Sursă foto: freepik.com 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect medical de 6 milioane de euro din Cluj, selectat pentru fonduri UE

Articolul următor

BMC Truck & Bus va livra 15 autobuze electrice în Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Via Transilvanica Maraton 2024

Evenimentul de alergare Via Transilvanica Maraton și-a deschis înscrierile. De-a lungul cursei se va parcurge un segment de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share