Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul Clujului pentru acest an: 434 de milioane de euro

Emil Boc și Dan Tarcea au prezentat principalele investiții preconizate de municipalitatea clujeană

Propunerea municipalității clujene pentru 2022 este un buget de 2,14 miliarde de lei, cu doar 5 milioane de euro peste anul precedent.  

Primarul Emil Boc estimează o creștere de 10% a veniturilor proprii în comparație cu anul anterior și de 12% a cotei defalcate din impozitul pe venit. Bugetul se află acum în dezbatere publică și va fi adoptat până în 15 februarie.

Principalele investiţii care se finalizează în acest an sunt reabilitarea Bd. 21 Decembrie, un nou corp de clădire la Școala Iuliu Hațieganu; modernizări la Grădiniţa Floare de Iris, Baza La Terenuri, Parcul Ştefan cel Mare, Parcul Farmec; Plan Urbanistic Zonal pentru cartierul Sopor; reabilitări la Turnul Pompierilor și la 20 de blocuri; noi locuri pentru biciclete în spații securizate.

În 2022 se vor derula lucrările precum noul pod Oaşului – Răsăritului; reabilitarea zonei str. M. Kogălniceanu, Parcurilor Feroviarilor, I. L. Caragiale; Armătura, malurilor Someşului zona Grigorescu – Plopilor, platoului Sălii Sporturilor. Altele vor viza un parc nou pe  zona G. Alexandrescu și regenerarea urbană a zonei străzilor Moţilor – Calea Mănăştur – Mărginaşă.

Dacă licitațile de execuție vor fi realizate la timp, vor începe lucrările la modernizarea Parcurilor Primăverii, 14 Iulie, Feroviarilor; o creşă nouă pe str. Negoiu; Park & Ride-ul la aeroport și parkingul G. Dima. Alte investiții pentru care sunt așteptate licitații sunt centura metropolitană; proiectul multianual metrou – tren metropolitan; Parcul Est; amenajarea ansamblului Cetățuia; parcuri noi pe Coridorul Canalul Morii – Rozelor – Plopilor, în Zorilor și Bună Ziua.

Alte licitații vizează un hub educaţional în Borhanci; culoarul de nord adiacent căii ferate – str. Răsăritului – Câmpul Pâinii; reabilitarea zonei Expo Transilvania și a Liceului N. Bălcescu; școală generală în cartierul Bună Ziua; creşă nouă în cartierul Dâmbul Rotund; cămin nou pentru persoane vârstnice; ansamblul urban Science Campus Cluj din Lomb.

Viceprimarul Dan Tarcea a menționat că numărul locurilor de parcare a urcat cu 20% ca urmare a demolării, în anul trecut, a 2.300 de garaje din oraș, urmând să fie dărâmate în acest an alte 2.000, cu concretizarea a 500 de nou locuri pentru biciclete, prin investiții de 2,5 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Extindere pentru o fermă de bovine din județul Mureș

Articolul următor

Scallier ridică trei mall-uri Funshop Park în Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share