Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Absolvenții de medicină din Cluj, cele mai bune rezultate la rezidențiat

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj-Napoca se află pe locul întâi în topul instituțiilor de profil la rezultatele din concursul național de intrare în rezidențiat. 

Aceasta este urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București. Absolvenții UMFIH au obținut cea mai mare rată de promovare și cele mai mari punctaje. La procentul de candidați promovați, atât la nivelul promoției 2021, cât și la nivelul absolvenților din toți anii, UMFIH înregistrează cea mai mare rată de promovare din țară. Din cei 1.600 de candidați înscriși la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat:

„Suntem mândri de absolvenții noștri, care au reușit să obțină rezultate atât de bune la concursul de rezidențiat, în ciuda contextului dificil din ultimii doi ani”, a transmis Anca Buzoianu, rectorul UMFIH. Concursul s-a desfășurat în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara.

Acesta a cuprins câte un test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare a examenului de rezidențiat a fost de 60% cel realizat la nivel naţional pentru fiecare domeniu.

La nivel național, un număr record de 12.564 de candidați au concurat pentru cele 6.311 locuri și posturi oferite de Ministerul Sănătății în cele trei domenii de pregătire: 3.942 de locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 de locuri pentru farmacie și 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

Ulterior, numărul locurilor pentru medicină a fost suplimentat cu 418 locuri în specialitățile deficitare (anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, radiologie medicală, medicină de familie). Repartiția rezidenților a avut loc în perioada 5-8 decembrie, în baza punctajului obținut la examen.

„Concurența a fost acerbă, deoarece numărul locurilor scoase la concurs a fost mult mai mic comparativ cu cel din 2020. În urma repartiției candidaților care au promovat examenul de rezidențiat, la UMFIH au ajuns 678 de noi rezidenți. Aceștia și-au început stagiile de pregătire și activitatea în cadrul clinicilor de îndrumare metodologică începând cu 1 ianuarie”, a precizat George Dindelegan, prorector al UMFIH.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezbatere publică privind strategia de dezvoltare a județului Bihor

Articolul următor

Universitatea Oradea donează cărți orădenilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share