Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mastodontul rezidențial al Clujului, gata până în vară

Finalizarea celui mai înalt turn de locuințe din țară a fost amânată până acum de câteva ori | Foto: WCT

Dezvoltatorul imobiliar Ardeal Construct Cluj (ACC) și-a propus să finalizeze până în iunie cel mai înalt bloc de locuit din România, West City Tower (WCT).  

Acesta este construit pe Calea Florești, la ieșirea din Cluj-Napoca, iar finalizarea este prevăzută pentru perioada mai-iunie, conform Media 9. Proiectul a fost gândit în urmă cu 14 ani, construirea efectivă începând în 2016. Termenele de finalizare la cel mai înalt turn de locuințe din țară au fost amânate până acum de câteva ori.

„Se lucrează la fațadă, interioare, casa scării. Apartamentele sunt făcute la stadiul de semifinisat. Mai sunt niște lucrări solicitate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a declarat antreprenorul Radu Vlas.

WCT are 25 de etaje (plus unul tehnic), cinci niveluri de parcare la demisol și subsol cu intrare și ieșire de pe Calea Florești și str. Bucium, spațiu de joacă pentru copii, 182 apartamente cu 1-3 camere și patru penthouse, cu cinci camere. Primele cinci etaje ale turnului de pe Calea Florești au fost gândite pentru a fi exploatate în regim hotelier.

Pe acoperiș, turnul are o terasă cu panoramă, la care constructorul și dezvoltatorul mai reflectă cu privire la utilitatea ei. La exterior, clădirea a fost echipată cu un lift panoramic unic. Turnul are o înălțime de 100 m pe Calea Florești și de 90 m în partea opusă, la cota zero și este pe locul 8 în topul celor mai înalte clădiri din țară. Este cel mai înalt bloc cu locuințe din România. Valoarea întregului proiect este de 12 milioane de euro. Apartamentele de vânzare au suprafețe utile între 43 și 220 mp.

Cele de 43 mp au fost scoase la vânzare la 84.500 de euro, iar cele penthouse, între 487.000 și 505.000 de euro (fără taxa pe valoarea adăugată), în stadiu semifinisat. Vlas este implicat și în alte domenii, având afaceri în domeniul energiei electrice, și administrează Complexul Leul, din Piața Mihai Viteazul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele românești din Arad din Top 20 TB au avut o cifră de afaceri de peste 4.060 milioane lei

Articolul următor

Proiect european cu roboți sociali la Universitatea Tehnică din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share