Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorul Frasinul a finalizat un proiect în premieră în România

Tronsonul experimental al DJ 172 a fost modernizat cu ajutorul MOL Group | Foto: Frasinul

Compania bistrițeană de construcții Frasinul a realizat pentru prima oară în țară un drum cu o durată de viață cu 50% peste cele clasice. Are costuri de întreținere cu 30% mai mici, rezistență la traficul greu și o distanță de frânare mai scurtă.

Drumul Județean 172, unde a fost realizat tronsonul experimental, leagă localitățile Cociu, Mocod și Zagra, conform Bistrițeanul. Frasinul și-a unit forțele cu MOL Grup pentru realizarea unui tronson experimental în România. Acesta are o lungime de 1,8 km și face parte din drumul dintre cele trei localități din Bistrița-Năsăud.

Stratul de uzură de pe drum garantează o durată de viață cu 50% mai mare comparativ cu cel convențional și costuri de întreținere cu 30% mai mici. Drumul este rezistent la trafic greu, se comportă mai bine atât la temperaturi scăzute, cât și la cele ridicate. Distanța de frânare este mai scurtă cu 5-10%.

Șoseaua a fost modernizată cu ajutorul fondurilor europene, lucrările vizând amenajarea de drumuri laterale existente și noi, 25 de podețe laterale și 29 tubulare transversale, un podeț prefabricat. S-au realizat lucrări de consolidare cu zid de sprijin din beton, parapet de siguranță, semnalizare rutieră.

Frasinul a fost primul constructor din județ care a adus muncitori din Vietnam, într-un program pilot desfășurat în 2018. Din cei 30 de muncitori asiatici încă mai sunt activi 10. De asemenea, a fost cea dintâi care a testat într-una dintre lucrările sale bitumul cu polimeri de cauciuc.

Deși a început cu lucrări în Bistrița-Năsăud, Frasinul a ajuns să realizeze apoi lucrări de poduri, asfaltare și civile în mai multe județe din țară: Mureș, Suceava, Târgu Jiu, Satu Mare sau Botoșani. Societatea a realizat investiții în tehnologie și infrastructură și se bazează pe trei stații de beton și două stații  de asfalt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Investiții va finanța modernizarea spitalului din Șimleu

Articolul următor

Blue Air va avea chartere spre Grecia și Spania de la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share