Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Locuitorii din zonele rurale din Timiș, stimulați să deschidă Puncte Gastronomice Locale

Asociația înființată de autoritățile județene din Timiș pentru promovarea turismului local dorește să stimuleze deschiderea de Puncte Gastronomice Locale. Locuitorii din mai multe localități din județ sunt așteptați la discuții pentru a afla cum pot să găzduiască și să ”ospăteze” turiștii doritori de experiențe gastronomice tradiționale.

În acest scop, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, în colaborare cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș vor organiza o primă astfel de întâlnire cu producătorii locali, meșteșugarii, dar și investitorii și proprietarii de locații de cazare din comunele Otelec, Foeni, Giulvăz și Giera pe tema deschiderii Punctelor Gastronomice Locale (PGL) și a clasificării structurilor de cazare din județ.

Întâlnirea, care continuă seria de evenimente organizate în Comunele Fârdea-Surduc și Tomești, are scopul de a contribui la informarea celor interesați de dezvoltarea mediului rural în legătură cu turismul și activitățile conexe, de a veni în sprijinul acestora cu informațiile la zi și contactele necesare cu specialiștii din domeniile menționate, pentru a contribui la promovarea și dezvoltarea turistică a județului Timiș.

Persoanele interesate vor primi informații complete și la zi privind cadrul legislativ referitor la înființarea PGL și accesul la Ghidul de bune practici realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, dar și despre condițiile de emitere a Certificatului de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică în Timiș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii softului medical XVision primesc 1 milion euro într-o nouă rundă de finanțare pentru a dezvolta platforma medicală creată în domeniul radiologiei

Articolul următor

Dacia urcă pe podiumul european al vânzărilor către clienți particulari în 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share