Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Autoliv își va extinde fabrica de la Lugoj

Compania Autoliv România a aprobat extinderea activității pentru fabrica pe care o deține la Lugoj, în județul Timiș. Înființată în 2017, Fabrica de Textile din localitatea timișeană, aparținând grupului, își va spori capacitatea de producție prin implementarea unor noi procese și automatizarea celor deja existente.

În 2021 a fost aprobată aici o nouă investiție în valoare de 165 de milioane de lei, din care 51 de milioane reprezintă ajutor de stat, aceasta fiind una dintre cele mai mari derulate de companie în întreaga lume. Fabrica de la Lugoj are o suprafață de 25.000 de metri pătrați și 2.500 de angajați.

În urma investiției anunțate se va ridica o nouă hală de producție, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, dotată cu echipamente noi, aici va fi produsă materia primă din care se vor realiza airbag-urile, unul dintre principalele produse realizate de Autoliv.

Prin extinderea capacității de producție, Autoliv va crea peste 300 de noi locuri de muncă, atât în zona direct productivă (operatori automatizare, șefi de schimb, operatori calitate etc), cât și în cea a specialiștilor și experților în domenii precum automatizare, mentenanță, calitate, proces, logistică, financiar etc.

În paralel cu noile tehnologii, și procesele tradiționale de producție vor continua să fie îmbunătățite prin automatizare și digitalizare, astfel încât să poată integra conceptele de Industrializare 4.0 și să se alinieze noilor nevoi de pe piața automotive, revoluționând astfel modul tradițional de fabricare a airbag-ului.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 68.000 de angajaţi în 27 de ţări şi o cotă de piaţă de 42% la nivel global. În plus, compania are 14 centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 9300 de angajaţi în locațiile sale din Brașov, Sf. Gheorghe, Onești, Rovinari, Reșița și Lugoj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nivelul încasării taxelor şi impozitelor în Oradea a crescut în 2021 cu 15% față de 2020

Articolul următor

Wizz vrea să ajungă la 20.000 de angajați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share