Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz vrea să ajungă la 20.000 de angajați

Operatorul low-cost a lansat o comandă de 329 de avioane Airbus Neo pentru care caută personal de bord | Foto: Wizz Air

Principalul operator de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) și-a propus să dețină 500 de avioane și un efectiv de 20.000 de salariați până la finele acestui deceniu.

“Wizz Air nu are doar cea mai scăzută amprentă de mediu de pe continent (per pasager/km), dar a rămas stabilă financiar chiar și în ultimele 24 de luni, a primit peste 30 de aeronave noi în flota sa modernă și a fost prima companie aeriană care a readus salariile piloților și echipajului de zbor la nivelul prepandemie, timp în care a angajat 1.000 de noi oameni.

Deschiderea a 18 noi baze și adăugarea a peste 300 de noi rute la rețeaua companiei aeriene demonstrează că afacerea Wizz Air este sustenabilă și de succes, ceea ce va sprijini compania aeriană să își tripleze dimensiunea, să aibă 20.000 de angajați și 500 de aeronave în flota sa până la sfârșitul deceniului”, susține conducerea operatorului ungar.

Wizz Air a fost recunoscută drept cea mai sustenabilă companie aeriană din Europa, în urma clasării sale în Sustainalytics Rating. Topul măsoară cât de bine gestionează o companie în mod proactiv cele mai importante probleme de mediu, sociale și de guvernanță pentru afacerea sa.

Compania deține 149 de aeronave Airbus, cu o medie de vârstă de 5 ani și a lansat o comandă de 329 de aeronave Airbus Neo. Wizz Air a înregistrat 10,2 milioane de pasageri în anul financiar 2021. De pe AIAIC mai operează curse de linie companiile Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish, Lot, Ryanair, HiSky.

Wizz Air a demarat, în 2021, o caravană de recrutare a însoțitorilor de bord aspiranți, cu obiectivul de a angaja 800 până la finele anului, din orașe ca Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara. “Pe măsură ce revenim la capacitatea prepandemie și continuăm să creștem, suntem nerăbdători să întâmpinăm candidați talentați să se alăture echipei noastre în creștere”, a declarat Heiko Holm, Chief Operations Officer al Wizz Air.

În 2020, Wizz Air Hungary a fost acționată în instanță de către sindicaliști după ce a concediat 19 angajați, primind o amendă contravențională de 25.000 de lei din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Autoliv își va extinde fabrica de la Lugoj

Articolul următor

Georg Bardeau, Consul Onorific al Republicii Austria la Timișoara: „Banatul a înglobat influențele austriece și le-a transformat într-un factor de progres”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share