Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS se pregătește să intre pe piața principală a bursei

Furnizorul de servicii informatice are, la scurtă vreme după intrarea pe AeRO, valori peste ale unor companii de pe piața principală | Foto: BVB

Compania informatică din Cluj beneficiază, la numai o lună de la listare, de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) din partea BRK Financial Group.

AROBS Transilvania Software, companie românească specializată în furnizarea de soluții software bazate pe cele mai noi tehnologii, beneficiază, din 18 ianuarie de servicii de MME. Acțiunile sale au fost listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în 6 decembrie, iar compania acum o capitalizare de  1,1 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 28% față de momentul listării.

„Ne bucurăm că într-o lună de la debutul nostru la BVB am reușit să depășim pragul de un miliard de lei în ceea ce privește capitalizarea. Încrederea investitorilor ne onorează și motivează întreaga noastră echipă să utilizeze la maximum oportunitățile pieței de capital și să livreze cât mai bine.

Parteneriatul încheiat cu BRK va contribui la creșterea lichidității AROBS pe Piața AeRO și va aduce plusvaloare pentru acționarii noștri. Serviciile de MME reprezintă încă un pas pe care îl facem în direcția planului nostru privind trecerea pe piața principală până la începutul anului viitor”, a declarat Voicu Oprean, director general al AROBS.

Numărul total de instrumente financiare listate pe ambele piețe ale BVB care beneficiază de servicii de MME a ajuns la 20, dintre care 19 acțiuni și o emisiune de obligațiuni.

„Având o capitalizare totală de peste 1 miliard de lei și o capitalizare a free floatului de peste 50 milioane de dolari, valori care rivalizează cu cele ale companiilor de pe piața reglementată, am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv, respectiv cotații ferme pentru 60.000 de acțiuni la cumpărare și 60.000 la vânzare” – Monica Ivan, director general al BRK Cluj.

MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Clujul și Floreștiul se aliază pentru metrou

Articolul următor

Elite in Business - cele mai putenice 20 de firme cu capital românesc din Bihor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share