Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Floreștiul se aliază pentru metrou

Proiectul metroului de Cluj a fost evaluat la 2,05 miliarde de euro | Foto: PCN
Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat acordul de asociere privind magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea.
“În ședința de Consiliu Local am votat proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii acordului de asociere între Primăriile Cluj-Napoca (PCN) și Florești, pentru realizarea în parteneriat a procedurilor de achiziție publice necesare pentru implementarea obiectivului de investiție „Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou”, a detaliat Dan Tarcea, viceprimarul din Cluj-Napoca
Printr-o hotărâre de guvern anterioară s-au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj, respectiv construirea unei linii de metrou ușor, cu 19 stații subterane în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport maximă la interval de 90 secunde, de 15.200-21.600 pasageri pe oră și sens (40 trenuri / oră și sens) și n depou suprateran.
Beneficiarii proiectelor pentru linia de metrou stabiliți sunt localitățile Cluj-Napoca și Florești, investiția ridicându-se la 2,05 miliarde de euro. “Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe rambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice, aprobate potrivit legii”, susține Tarcea.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul ALBA – Top 20 companii cu capital străin

Articolul următor
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare pe Piața Principală a AROBS Transilvania Software.

AROBS se pregătește să intre pe piața principală a bursei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share