Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

International Alexander, “autostrada” către performanță

Loredana Apreutese – General Manager International Alexander
Simion Apreutese – CEO International Alexander Holding si Loredana Apreutese – Vicepreședinte International Alexander Holding

International Alexander SRL, grupul arădean cu capital 100% românesc, redimensionează constant povestea de succes inițiată în urmă cu 18 ani de antreprenorul Simion Apreutese. Într-un clasament pe județe al elitelor din Ardeal pentru anul 2021 – alcătuit de revista economică națională Transilvania Business – Holdingul International Alexander se situează detașat pe prima treaptă a podiumului. Loredana Apreutese, General Manager International Alexander, Vicepreşedinte al International Alexander Holding și Președinte CONAF – filiala Arad (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin), ne-a oferit amănunte privind evoluția progresivă a celui mai cunoscut brand românesc de transport și logistică din Transilvania.
Reporter: Doamna Loredana Apreutese, după 18 ani de activitate, International Alexander SRL cumulează – coincidență sau nu – exact 18 companii. Cum a luat naștere compania și cum a ajuns actualul holding lider în domeniul transportului din România?
Loredana Apreutese: În anul 2003, fondatorul și actualul CEO al grupului de firme, Simion Apreutese, a inițiat o afacere în domeniul transporturilor, pornind business-ul de la un singur camion, prin firma mamă – International Alexander. În timp, cu implicare și viziune, a crescut flota de camioane. A înțeles rapid că succesul vine din schimbare, îmbunătățire și expansiune, astfel că a început să transforme transportul clasic într-un concept profesionist, în strânsă legătură cu nevoile clienților.
Începând cu anul 2006, compania s-a specializat pe zona de automotive și a demarat proiecte cu clienți din acest domeniu. Ne mândrim că, încă de atunci, am construit alături de partenerii care ne-au acordat încredere la început de drum, am crescut împreună cu ei și am ajuns în prezent să oferim servicii integrate, să devenim un 4PL, care transmite stabilitate și flexibilitate.
Astăzi suntem un grup de firme intreconectate, care ne poziționează ca un furnizor complex, capabil să ofere o gamă diversificată de transporturi rutiere, maritime, aeriene, intermodal, dar și un furnizor ce a început construcția unei rețele proprii de depozite (finalizate în prezent în Arad, Timișoara, Târgoviște), care a achiziționat terenuri pentru viitoare proiecte în București, Sibiu, Sebeș, dar și în Ungaria, Serbia, Cehia și Germania. Suntem prezenți și ca operatori de logistică integrată direct în fabricile clienților, alături de care am definit layout-uri și procese de lucru care asigură producție în diverse sectoare de activitate, în special automotive și FMCG. Holdingul este conturat astăzi de un nucleu de firme ce activează în segmentul de transport, logistică, producție, tehnologie/e-commerce și real estate.
Rep.: Ați bifat în 2021 două mari investiții – Cât de importante sunt, în cadrul strategiei de extindere a holdingului?
Loredana Apreutese: Da, am decis o creștere a companiei și prin procese de M&A, prin achiziția a două companii: una de transport, Vio Transgrup din Târgoviște, înființată în urmă cu 20 de ani și prima companie din România certificată TAPA1, ce abordează un segment mai exclusivist de transporturi, acela al transportului de mare valoare; cea de a doua companie achiziționată este în zona de producție, o companie germană, cu fabrici în România și Cehia, cu 50 ani de tradiție în furnizarea de piese pentru giganți ai industriei auto. Achizițiile marchează strategia pentru consolidarea și dezvoltarea competențelor, dar și una dintre puținele mutări făcute de antreprenorii locali pentru a se extinde în afara țării, compania devenind – așa cum am mai spus – un furnizor complex de servicii, cu o experiență relevantă în sectoarele de activitate și cu rezultate remarcabile.
Rep.: Care este impactul celor două investiții asupra activității holdingului?
Loredana Apreutese: Desigur că în urma achizițiilor a urmat o perioadă de adaptare, de cunoaștere, de integrare a oamenilor și a business-urilor. Și aș spune cu sinceritate că este necesar un minim de doi ani pentru a integra competențele oamenilor, pentru a adera la obiectivele comune si a identifica cât mai complet singergiile business-urilor. În mod real, pentru noi ca și echipă de management, este o provocare să extragem ce e mai bun din fiecare entitate și să găsim un mod comun de a pune în aplicare toate resursele, ca să avem rezultate armonioase, cu valoare adăugată.
Rep.: La ce nivel estimați cifra de afaceri actuală?
Loredana Apreutese: Ca și cifră de afaceri, în ultimii ani am avut o creștere constantă. În 2020 am încheiat, la nivel de grup, cu o cifră de afaceri de circa 125 milioane de euro. Pentru anul acesta estimăm o cifră de afaceri de aproximativ 195 – 200 milioane de euro.
Rep.: Ce previziuni aveți pentru anul 2022?
Loredana Apreutese: În 2022 ne dorim să menținem business-ul actual, să optimizăm resursele actuale și potențialul de dezvoltare pe care îl are grupul de firme în actuala structură. Nu facem un secret din faptul că rămânem deschiși pentru potențiale dezvoltări, achiziții sau asocieri.

A consemnat Ioan SANDOR

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul din Cluj, în topul aeroporturilor regionale din România în 2021

Articolul următor

Undă verde pentru strategia de dezvoltare urbană și mobilitatea durabilă la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share