Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Undă verde pentru strategia de dezvoltare urbană și mobilitatea durabilă la Cluj

Municipalitatea clujeană și-a propus să creeze piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului

Consilierii municipali din Cluj-Napoca au aprobat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), ambele pentru perioada 2021-2030.

“Realizarea unui proces integrat de planificare, prin metode transparente și participative alături de actorii urbani locali, reprezintă o prioritate pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană de a identifica și acționa asupra problemelor și provocărilor reale. PMUD a fost creat în contextul pregătirii noului cadru strategic multianual de programare 2021-2017 pentru alinierea la cerințele europene de dezvoltare a mobilității sigure și eficiente. Printre obiectivele principale se are în vedere reducerea emisiilor de carbon.

Municipalitatea a început demersurile necesare prin achizițiile de mijloace de transport în comun verzi, nepoluante, amenajarea de piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, implementarea politicilor publice prin care se încurajează utilizarea transportului în comun – Vinerea Verde (călătorii gratuite în fiecare vineri, pe toate liniile urbane)”, a informat conducerea instituției.

Proiectul de hotărâre privind elaborarea SIDU vizează, sub umbrela unei viziuni comune de dezvoltare agreată și asumată de actorii relevanți din ecosistemul local (administrație, mediile academic și nonguvernamental și societatea civilă), prioritățile de intervenție: mobilitate, regenerare urbană, digitalizare, educație, sănătate și incluziune, guvernanță locală și metropolitană.

SIDU armonizează direcțiile strategice pentru dezvoltare și portofoliul de proiecte cu liniile directoare trasate la niveluri administrative superioare (european, național, județean, regional).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

International Alexander, “autostrada” către performanță

Articolul următor

HiSky a sistat cursele de pe Aeroportul Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share