Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HiSky a sistat cursele de pe Aeroportul Maramureș

Unicul operator de linie privat de pe AIM și-a oprit zborurile de pe aerogara din Tăuții-Măgherăuș | Foto: HiSky

Numărul mic de pasageri și pandemia au dus la suspendarea temporară a curselor operatorului HiSky Europe pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM). 

“În contextul noului val al pandemiei, care a impus noi restricții de călătorie, ce au dus la scăderea numărului de călători, HiSky a decis suspendarea temporară a curselor pe AIM. Cursele Bergamo/Milano sunt suspendate în ultima săptămână din ianuarie și în prima săptămână din februarie, din cauza numărului mic de pasageri, iar cursele spre Londra vor fi reluate imediat ce compania primește autorizație de zbor în Marea Britanie.

Obligația de a obține autorizația de zbor revine exclusiv HiSky. În această perioadă a anului, toate companiile aeriene suspendă sau anulează zeci de rute aeriene, situație care afectează toate aeroporturile din țară. AIM este în contact permanent cu reprezentanții HiSky, pentru a lua cele mai bune decizii privind respectarea contractului de finanțare și accesul pasagerilor la servicii aeriene.

În funcție de evoluția pandemiei, există posibilitatea ca operatorul să mai anunțe suspendări temporare ale zborurilor, dar trebuie menționat că vor fi respectate toate obligațiile prevăzute în contractul de finanțare”, a precizat Ionuț Carabă, director de marketing și dezvoltare al AIM.

Operatorul aerian din Republica Moldova și-a anunțat, în toamnă, intenția de a demara pe pe AIM zboruri externe spre Milano, Londra și Paris, cu o frecvență de câte două zboruri pe săptămână. HiSky a fost singura companie înscrisă pentru schema de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană pentru AIM.

Aceasta urma să primească 800.000 de euro, din bugetul Maramureșului, pentru deschiderea celor trei noi zboruri, cu obligația de a le menține timp de un an. HiSky mai operează de pe aerogările din Chișinău, Iași, Cluj, Satu Mare, Târgu-Mureș. Pe AIM mai activează acum doar TAROM, cu zboruri spre București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Undă verde pentru strategia de dezvoltare urbană și mobilitatea durabilă la Cluj

Articolul următor

European Outlook 2022 – Focus on CEE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share