Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Timișoarei cere schimbarea politicii UE în domeniul emisiilor: Va distruge economia României

Primarul Timișoarei a solicitat, într-o ședință a plenului Consiliului Local modificarea politicii pe care Uniunea Europeană o manifestă în domeniul energetic. Conform lui Dominic Fritz, dacă la nivel european se va continua în același sistem de tranzacționare a certificatelor verzi economia României va fi efectiv distrusă.

El se confruntă cu problema termoficării, a funcționării sistemului centralizat de încălzire orașului, și pe lângă prețurile enorme la combustibil, s-a încercat trecerea mai ales pe gaz din motiv că emisiile generate de cărbune sunt mult mai mari. În concluzie, și numărul de certificate verzi necesare este mai mare. Din cauza prețului enorm al gazelor naturale acest lucru nu poate fi pus în funcțiune. De asemenea, piața certificatelor verzi are prețuri tot mai mari, fără nicio legătură cu prețul real al unui asemenea certificat.

”Sistemul a luat-o razna! Sistemul de piață a emisiilor nu este unul sustenabil pentru România și trebuie urgent regândit, mai ales în contextul crizei energetice. Este un sistem care va distruge economia din România, dacă cei de la Comisia Europeană continuă așa. Și eu spun asta cu convingerea unui om care susține tranziția spre energia verde”, a spus Fritz.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci oferte pentru Centura Beiușului

Articolul următor

Asociațiile patronale din Transilvania, cooptate în platforma XPN

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
14
Share