Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IPEC din Alba Iulia vrea ca până în 2025 să producă 25% din energia electrică necesară, utilizând surse regenerabile

Compania IPEC SA intenționează să-și păstreze locul fruntaș în topul companiilor producătoare din Transilvania, ca o companie automatizată și tehnologizată. Aceasta își propune ca până în 2025 nicio persoană să nu mai atingă produsele pe nicio fază a procesului tehniologic de producție.

IPEC SA a fost inclusă în Topul celor mai puternice 20 de companii cu capital românesc din județul Alba, realizat de Transilvania Business la sfârșitul anului 2021. Compania s-a clasat pe locul 7, cu următoarele date pentru 2020: 695 de angajați, cifră de afaceri de 122,5 milioane lei și un profit de 2,5 milioane lei. Activele imobilizate au valorat 87,5 milioane lei, iar capitalurile proprii – 62 milioane lei.

Compania a fost fondată de familia Covaciu, în prezent acționari fiind Elena Covaciu, Cristian Covaciu, Cosmin Adrian Covaciu și Alina Loredana Covaciu.

Bazele companiei au fost puse la 1 decembrie 1990, iar în 1991 începe activitatea de producție în curtea casei familiei Covaciu. În 1994 s-a extins activitatea companiei, într-o locație nouă, în afara orașului, realizându-se tranziția de la activitatea de manufactură la activitatea de producție industrială. În 1996 a fost realizat un voint venture cu Fondul American de Investiții. În 1998 proiectul cu care IPEC a intrat în competiția Dream Factory (competiție organizată de unul dintre retailerii de referință mondială) a fost selectat pentru implementare. Proiectul a avut ca și scop punerea bazei unei linii noi de producție.

Capacitatea de producție a continuat să se majoreze pe parcursul existenței companiei, astăzi IPEC având șase unități de producție unde se produce peste 1% din producția mondială de articole de menaj. Potrivit reprezentanților companiei, în lume există mai mult de 600 de milioane de articole produse de către IPEC.

Răspunzând la întrebările noastre privind investițiile derulate recent, conducerea IPEC a mențioant că derularea investițiilor pentru dezvoltarea de tehnologii noi și unice de producție, investiții în automatizarea proceselor și investiții în aparatura de cercetare, precizând că în prezent în cadrul companiei sunt implementați peste 300 de roboți industriali.

Întrebați ce planuri sau proiecte de viitor are în vedere compania, reprezentanții IPEC au subliniat, pe lângă dorința de a rămâne lider ca și companie tehnologizată, că astăzi toată energia electrică utilizată provine din surse regenerabile și „ne propunem ca până în 2025 să ne producem 25% din energia electrică necesară, utilizând surse regenerabile”.

„Ne propunem de asemenea să demarăm un proiect de cercetare în vederea înlocuirii conbustibililor fosili”, au mai adăugat aceștia.

În ceea ce privește activitatea din anul 2021: „ne-a luat prin surprindere instabilitatea energetică și vom accelera proiectele care ne vor asigura independența energetică și vom aloca o pondere mai mare de resurse pentru continuarea proiectelor de cercetare a tehnologiilor noi de productie și automatizare”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul ARAD - Top 10 companii cu capital mixt

Articolul următor

„Make IT in Oradea” a prezentat Gala primei ediții „Bright Labs Incubator”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share