Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Make IT in Oradea” a prezentat Gala primei ediții „Bright Labs Incubator”

Make IT in Oradea a marcat încheierea primei ediții programului de incubare pentru startup-uri tehnologice Bright Labs Incubator”. Evenimentul a avut loc joi, 20 ianuarie 2022, în Cetatea Oradea.

David Achim și o parte a echipei implicate în program

În cadrul manifestării, echipele participante și-au prezentat startup-urile și realizările din perioada programului. Au fost prezenți invitați speciali care au susținut și colaborat cu Make IT in Oradeade-a lungul primului an de activitate: personalități din domeniul public, parteneri, investitori și mentori.

Scopul evenimentului de azi este să ne aducă laolaltă. Un ecosistem de startup-uri, ca să se dezvolte, ca să crească, are nevoie de niște componente, care să fie fundația pe care crește. Și fiecare dintre dumneavoastră faceți parte din una din aceste componente. Dorința noastră este ca aducând aceste lucruri laolaltă să se creeze acele sinergii care apoi să dezvolte sistemul de startup-uri din Oradea”, a declarat David Achim, directorul „Make IT in Oradea”.

Mihai Jurca, city managerul municipiului Oradea, a fost prezent la eveniment în calitate de reprezentant al Primăriei, implicată în proiectul „Make IT in Oradea”.

Fără un ecosistem sănătos din zona de tech, nu vom putea să depășim niște praguri. Ne-am dat seama de asta. A fost motivul pentru care am început acest proiect. Este motivul pentru care o să-l continuă și o să-l susținem în continuare”, a precizat Mihai Jurca.

Mihai Jurca

Acesta a comparat „Make IT in Oradea” cu un bulgăre de zăpază, care va deveni tot mai mare și care va fi urmat de alți bulgări de zăpadă. Noi nu ne vom putea dezvolta, orașul nu se va putea dezvolta, fără o accesibilitate aeriană. Accesibilitatea aeriană creează oportunități pentru antreprenorii din zona de tehnologie, tineri dinamici, care vor să și călătorească. De asemenea, avem nevoie de o universitate peformantă și de un mediu cu meserii cu valoare adăugată mare. Aici, tehnologia e pe primul loc, dar vorbim și despre servicii și despre partea de proiectare din multinaționalele din parcurile industriale. Sunt și alte tipuri de business-uri care se pot adăuga”, a subliniat Mihai Jurca.

Rectorul Universității Oradea, Constantin Bungău, i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul necondiționat al universității orădene.

Alina Silaghi, directorul ADLO, unul dintre membrii fondatori ai „Make IT in Oradea”, le-a urat mult succes lui David Achim și echipei sale

Povești de succes

Din Elveția, online, a participat la eveniment și Anca Albu, CEO Swiss ICT Investor Club cu un CV foarte bogat în domeniul startup-urilor de tehnologie la nivel modial, care le-a povestit celor prezenți din experiența sa.

La gală au fost prezenți și câțiva dintre mentorii și fondatorii „Make IT in Oradea”: Jan Lukacs – co-fondator și CEO Paymo, Monica Obogeanu – Startup Program Manager – Orange și Cristian Tamaș co-fondator și CMO Typing DNA.

Alin Mercheș – co-fondator și CEO Mobiversal, unul dintre membrii fondatori ai programului, le-a spus tinerilor că, din punctul lui de vedere, pentru a dezvolta un ecosistem este nevoie de trei ingrediente: încredere, colaborare și răbdare.

Startup-uri

Poza de grup cu mentorii și echipele participante la program

Echipele înscrise în „Bright Labs Incubator” care și-au prezentat startup-urile au fost: OptiOffer, GoPack, Expert24, Foni, Feat, Bang, Bluuk.io, Cautcurier.ro, RenTime și MyJourney.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IPEC din Alba Iulia vrea ca până în 2025 să producă 25% din energia electrică necesară, utilizând surse regenerabile

Articolul următor

Investițiile Oradiei în sănătate în 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share