Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterul IT Cluj își întinde tentaculele în Moldova

Informaticienii clujeni au decis să se conecteze la mediul academic din Iași | Foto: UTGA

Asocierea informatică din Cluj-Napoca a racolat în structurile sale, în acest început de an, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (UTGA) din Iași.

“Ne extindem comunitatea alături de un nou membru valoros care va contribui la creşterea complexităţii proiectelor derulate la nivelul ecosistemului nostru. Începând cu 2022 UTGA devine membră a CITC. Astfel, ne bucurăm să sprijinim noi nivele de cooperare între industria IT și mediul academic.

Ecosistemul de cercetare, dezvoltare şi inovare pe care îl construim reuneşte 12 universităţi publice din România, două institute ale Academiei Române, un institut de ştiintă şi tehnologie, care alături de întreprinderile mici și mijlocii membre şi organizațiile afiliate lucrează împreună pentru susţinerea continuă a inovării”, a anunțat conducerea CITC.

Asocierea clujeană a intrat într-un consorțiu european care îmbină tehnologiile spațiale pentru sectoarele de apărare și telecomunicații cu mediul digital. Space Endeavour și-a propus să identifice cele mai promițătoare tehnologii emergente și să sprijine startup-urile din zona spacetech / internetul lucrurilor din Europa.

CITC este o asociaţie de tip cluster cu aproape 100 de membri, companii IT, 13 universităţi, două institute ale Academiei Române, alte institute de cercetare-dezvoltare-inovare, instituţii din sectorul administraţiei publice şi comunităţi suport, care urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT, vizibilitatea industriei IT româneşti și poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investițiile în infrastructura publică a județului, prezentate patronilor din Sălaj

Articolul următor

Elite în Business 2021. Județul BIHOR - Cele mai puternice 20 de firme cu capital străin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share