Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PERSPECTIVE 2022. Alin Stegeran, Hagero: “Ne vom crește afacerile, flota și personalul”

Operatorul de transport trebuie să facă față crizei de șoferi pe plan intern și internațional | Foto: Hagero

Contextul actual al digitalizării face ca operatorul de transport din Maramureș să demareze, în acest an, proiecte noi de tehnologie inovatoare, declară, pentru Transilvania Business, managerul general al companiei Hagero Logistics.

„În 2021, incertitudinea rezultată din efectele Covid-19 a generat noi provocări în legislația ce a avut o influență simțită în domeniul economic și al forței de munca. Carantinarea șoferilor la intrarea în țară și în străinătate a lansat noi provocări în respectarea timpilor de livrare și disponibilitatea personalului. Criza de șoferi pe plan intern și internațional, combinată cu migrarea rapidă a acestora au îngreunat menținerea standardului de calitate în activitățile zilnice de transport.

Creșterea treptată a prețurilor combustibilului ne-a făcut să ne îndreptăm spre găsirea de noi soluții de eficientizare și de diminuare a impactului provocat de acestea. Fluctuația de prețuri pe piața auto și a pieselor de schimb a avut un efect resimțit în menținerea disponibilității flotei la un nivel ridicat.

Înnoirea parcului auto a avut de suferit în urma decalării termenilor de livrare a autovehiculelor noi cu peste 90 de zile. În ciuda acestor dificultăți, cu o echipă dedicată și prin menținerea un standard ridicat, am reușit sa înregistrăm o creștere a cifrei de afaceri de 5%. Întâmpinând provocările, am făcut față cererilor clienților noștri în lanțul de aprovizionare care, la rândul lor, se confruntă cu criza provocată de pandemie”, a spus oficialul Hagero.

Capital german, apoi 100% autohton

El se așteaptă, pentru acest an, la o evoluție pozitivă a cifrei de afaceri, creșterea flotei și a personalului. “Rămân aceleași incertitudini și provocări, dar suntem încrezători că vom putea să mergem mai departe, menținând aceleași standarde ridicate. În contextul actual al digitalizării, avem în desfășurare proiecte noi ce urmăresc implementarea tehnologiei inovatoare în materie de telematică și Transport Management System ce urmăresc atingerea de noi performanțe și calitate a serviciilor prestate. Ne propunem extinderea sferei de acțiune în raport cu cerințele clienților noștri, atât ca volum, cât și ca sferă geografică de desfășurare”, susține Stegeran.

Fondatorii au pus bazele companiei din Fărcașa în 1994, ca urmare a fuziunii prin absorbție cu Axial Transport. În primii șase ani, aceasta a avut capital mixt româno-german. Are acționariat în totalitate românesc din anul 2000, momentul în care unicul asociat intuia dezvoltarea care urma să se producă în mod inevitabil în transporturile rutiere de marfă. Activitatea începută cu cinci angajați se desfășoară acum cu 125 de oameni.

Hagero a investit nu doar în instruirea salariaților, ci și în calitatea serviciilor și în reînnoirea permanentă a parcului auto. Aceasta a devenit prima firmă de transport internațional de mărfuri din Transilvania cu certificate ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 și BS OHSAS 18001:2007. Hagero prestează servicii în domeniile transport rutier, logistică, depozitare și rent-a-car. Asociat său unic este Ioan Stegeran.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucureștiul și Clujul domină brokerajul bursier din România

Articolul următor

Fabrica Ramira se modernizează pe granturi norvegiene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share