Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișenii vor beneficia de un sistem de alertă pentru prezența polenului. Vor colabora Nokia și Oncogen

Cei de la Consiliul Județean Timiș au prevăzut în bugetul pentru 2022 suma de 3,1 milioane de lei pentru protecția mediului. O parte din bani vor merge spre realizarea unui sistem inovativ cu ajutorul căruia populația va fi avertizată asupra prezenței polenului. Conform celor spuse de liderul CJT, Alin Nica, vor fi implicate compania Nokia și institutul de cercetare în domeniul medical, Oncogen.

„Pe partea de protecția mediului, cele 3,1 milioane de lei sunt în general destinate unor proiecte importante; aș menționa lupta împotriva ambroziei și a principalilor alergeni. Avem o inițiativă comună demarată anul trecut alături de Nokia și Oncogen de realizare a unui sistem de alertă la nivel județean în ceea ce privește polenul și nivelul ridicat al polenului pentru ca cetățenii care suferă de astfel de alergii să se poată proteja”, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

La capitolul Calitatea Vieții, CJT a pus deoparte pentru protecția socială 195,4 milioane lei, pentru sănătate – 64 milioane de lei, 23 de milioane de lei pentru învățământul special, iar pentru protecția mediului – 3,1 milioane lei.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Sporturile cu obstacole din România aspiră la Olimpiadă

Articolul următor

Teren forestier de 100 ha, eliberat pentru Autostrada Transilvania

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share