Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lotul cu tuneluri, lipsă din autostrada Lugoj – Deva, va avea un constructor desemnat în luna februarie

Problemele legate de licitația pentru stabilirea firmei care va construi tronsonul de zece kilometri din autostrada Lugoj – Deva, singura lipsă din A1, rămasă nerealizată se vor încheia în următoarele zile, iar anunțarea unui câștigător al licitației ar putea avea loc la începutul lunii februarie, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În luna mai au fost anunțate cele șase firme care au trecut de prima selecție, din nouă participante, dar procedura a fost întârziată pentru că una dintre cele trei firme excluse a contestat decizia în instanță.

O decizie ar trebui să fie dată în finalul acestei luni, spune Grindeanu.

„Pe bucata lipsă de la Margina – Holdea, procedura de achiziție a fost una cu preselecție. S-au calificat șase companii care după aceea au luat parte la o nouă licitație. A fost contestat rezultatul de cei care nu s-au calificat între primii șase. Au fost depuse un număr de 131 de solicitări de clarificări pe acest proiect, ultimele sunt depuse în 11 ianuarie 2022, sunt solicitări de clarificare, eu estimez că toate clarificările vor fi oferite până în 26 ianuarie. În această perioadă va fi termenul pentru procesul de care va aminteam. Urmează apoi sa intrăm în restul etapelor. Vrem să mergem rapid, astfel încât sa se intre în execuție pe acel tronson. E o chestiune de zile, nu vreau sa influențez instantele, dar asa e calendarul”, conform lui Grindeanu.

Poțiunea Margina – Holdea este una dintre cele mai dificile din România. În urmă cu cu mai mult timp a fost decisă eliminarea acestui tronson din construcția lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva, ceea ce a adus statului român un proces de toată frumusețea cu firma italiană care a câștigat licitația pentru lotul respectiv. Lucrurile au fost deblocate de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, după negocieri cu firma respectivă. A urmat ulterior demararea licitației și intrarea în joc a nouă firme de specialitate. În urma unei prime selecții au rămas în cursă șase firme. Cu acestea s-a continuat procedura de stabilire a câștigătorului. Din păcate, în toamnă una dintre firmele excluse inițial a acționat CNAIR în instanță.

Anunțarea câștigătorului pentru contractul estimat la suma de 1,3 miliarde de lei este așteptată la începutul lunii februarie. Traseul are o lungime de 9.13 km, din care 2,13 kilometru sunt două tuneluri.

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Constructorii rețelelor de apă-canal din Sălaj, luați la rost pentru lucrările proaste

Articolul următor

Animawings va zbura spre Atena de la Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
17
Share