Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Află de aici mai multe lucruri interesante despre anvelopele de iarnă 

 

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe perioada sezonului rece, deoarece acestea sunt potrivite pentru traseele cu zăpadă și zone înghețate. Anvelopele de vară nu pot face față intemperiilor de pe timpul iernii, așa că este necesar ca înainte de luna decembrie să dotezi mașina cu anvelopele speciale de iarnă. În acest fel, obții un plus de siguranță pe șosele și de încredere în propriul autovehicul. 

 

Citește în continuare articolul și află câteva lucruri pe care s-ar putea să nu le cunoști încă despre anvelopele de iarnă. Spune și prietenilor despre cele aflate de aici, pentru ca toți conducătorii auto să cunoască aceste informații importante. 

 

Iată ce trebuie știi despre cauciucurile de iarnă

 

  • Ai nevoie de cauciucuri de iarnă premium

 

Dacă îți dorești să nu cumperi în fiecare an un alt set de anvelope de iarnă, atunci este indicat să te orientezi spre cele mai bune cauciucuri. Anvelopele de iarnă premium sunt durabile și rezistente, fapt pentru care pot fi utilizate mai mulți ani la rândul, fără să se deterioreze considerabil. 

 

Dacă nu știi de unde să achiziționați un set de anvelope de iarnă de calitate, descoperă aici o gamă complexă și variată de astfel de cauciucuri. In plus, pe anvelope-oferte.ro găsești cele mai bune prețuri. 

 

  • Derapează în condiții de carosabil înghețat

 

Chiar dacă te simți încrezător la volan, deoarece cauciucurile de iarnă oferă această siguranță, trebuie să știi că pe porțiunile de carosabil cu gheață, roțile nu pot frâna. 

 

Astfel, chiar dacă ai cumpărat cele mai bune anvelope pentru sezonul rece este necesar să conduci cu prudență și încet, pentru a evita derapajele. Nu pune frâne bruște și nu accelera deodată, pentru a nu aluneca pe șosea. 

 

  • Pot exista situații în care să trebuiască să îmbraci cauciucurile în lanțuri

 

Dacă mergi într-o zonă de munte unde zăpadă este depusă în straturi destul de groase, atunci trebuie să știi că poate fi nevoie să îmbraci anvelopele în lanțuri speciale. În momentul în care nu mai poți pleca cu mașina din zăpadă, trebuie să învelești cauciucurile în lanțuri, pentru ca acestea să prindă aderență și să poată înainta. 

 

Astfel, este recomandat ca întotdeauna în mașina ta, în portobagaj, să se regăsească o lopată cu care să faci loc în zona cauciucurilor și 4 lanțuri. 

 

  • Frânează mai greu

 

În ciuda faptului că anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru zăpadă și îngheț, trebuie să iei la cunoștință că există un risc ridicat ca mașina să frâneze mai greu pe omăt. Chiar dacă cauciucurile de iarnă prezintă anumite striații extrem de adânci, speciale pentru frânare în condiții speciale de drum, pot exista numeroase situații în care mașina să se oprească destul de greu. 

 

Din acest motiv, Codul Rutier menționează ca în cazul în care carosabilul este încărcat cu zăpadă, viteza de circulare să fie considerabil redusă. 

 

În cele din urmă, ține cont de toate aceste sfaturi si nu uita să conduci ca la carte, astfel încât să nu ai parte vreodată de incidente neplăcute. Cel mai bine este să fii prudent și să te păstrezi în siguranță în orice fel de condiții. 

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADACONI, excelența în birotică și papetărie

Articolul următor

Albatros Gold, unul dintre cei mai importanți producători de ouă din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share