Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contribuabilii clujeni, trimiși în spațiul virtual

Fiscul clujean îi cheamă pe contribuabili pe pagina sa de internet, pentru a reduce traficul în instituție, în pandemie | Foto: Economica.net

Fiscul clujean a îndemnat contribuabilii din județ să își plătească obligațiile pe internet și nu la ghișee, în condițiile pandemiei.

“În condițiile actuale, când este foarte importantă respectarea prevederilor legale privind siguranța publică și combaterea răspândirii coronavirusului, pentru a evita deplasările la sediile unităților fiscale, recomandăm contribuabililor ca  plata obligațiilor fiscale cu scadență în 25 ianuarie să se facă online sau prin virament bancar”, a menționat conducerea Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca.

Instituția a precizat și termenele pentru depunerea declarațiilor și plata impozitelor în perioada aplicării prevederilor pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menţinerii sau creşterii capitalurilor proprii, precum şi pentru completarea unor acte normative.

Pentru plătitorii de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile prin derogare de la prevederile art. 41 şi 42, din Codul Fiscal, termenul pentru depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este până la 25 iunie, iar pentru contribuabilii care intră sub incidenţa prevederilor art. 16 alin. (5), până la data de 25 a celei de-a şasea luni inclusiv de la închiderea anului fiscal modificat.

În cazul contribuabililor plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul Fiscal, termenul pentru depunerea declaraţiei aferente trimestrului IV şi plata impozitului aferent acestui trimestru este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor.

Pentru plătitorii de impozit specific unor activităţi, prin derogare de la prevederile art. 8 din legea nr. 170/2016, cu completările ulterioare, termenul pentru depunerea declaraţiei aferente semestrului II şi plata impozitului aferent acestui semestru este până la 25 iunie inclusiv a anului următor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România a fost invitată să înceapă discuțiile de aderare la OCDE

Articolul următor

Knauf Insulation achiziționează fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat S.A. din Târnăveni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share