Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PERSPECTIVE 2022. Logistic E Van Wijk: “Ne vom orienta spre digitalizare și protecția mediului”

Șoferii companiei cu capital majoritar olandez sunt instruiți să conducă într-un stil “eco-friendly” | Foto E van Wijk

Utilizarea inteligentă a datelor și dezvoltarea sustenabilă sunt direcțiile în care va merge anul acesta compania clujeană de transport și logistică, relevă managerii acesteia, pentru Transilvania Business.

“Analizăm o selecție de indicatori macroeconomici importanți, cu relevanță specifică pentru activitățile noastre de afaceri, ce ne ajută să ne susținem viziunea asupra perspectivei viitoare a pieței. Punctul de plecare este recenta pandemie care a perturbat echilibrele existente pe piață sau a accelerat noi tendințe.

Coronavirusul evidențiază necesitatea de a transforma modelele tradiționale ale lanțului de aprovizionare. Tehnologia a demonstrat că o mare parte din munca noastră poate fi făcută eficient de acasă. Chiar dacă virusul scade sau dispare, angajații pot fi reticenți să se întoarcă la naveta zilnică, favorizând, în schimb, un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală.

În cazul grupului nostru, adoptarea lucrului de acasă s-a dovedit a fi de succes pentru majoritatea (unii oameni răspund mai bine la lucrul de acasă decât alții). A eliminat unele dintre obstacolele noastre culturale legate de faptul că avem anumite segmente de forță de muncă mereu la birou. În ultimii doi ani ne-am confruntat cu macrotendințe cu relevanță specifică pentru afacerea noastră.

Acestea au fost presiuni asupra sectorului logistic – deficit de forță de muncă, aglomerație, reducerea CO2, creșterea volumelor de transport și a legislației (pachetul de mobilitate); profesionalizarea logisticii în țările est-europene; creșterea ofertei de bunuri din China care schimbă jocul în aprovizionarea cu bunuri din Europa de Vest”, spun managerii E van Wijk.

Șoferi instruiți să conducă “eco-friendly”

“Grupul nostru este pregătit să înfrunte viitorul cu o strategie modernizată bazată pe cinci principii: creșterea succesului clienților, folosirea inteligentă a datelor, continuitate, servicii logistice sustenabile, angajați calificați și pasionați. Susținem parteneriatele pe termen lung, angajații calificați și utilizarea datelor într-un mod inteligent. Sprijinim dezvoltarea sustenabilă a comunității și a mediului, investind în oameni și în siguranța lor.

Deși parcurgem milioane de kilometri pe an, avem grijă de mediul înconjurător, investind constant în flota noastră. Fiind un furnizor important pe piața de transport și logistică, suntem conștienți de amprenta pe care o au activitățile noastre asupra mediului. Căutăm în permanență metode de reducere a emisiilor de CO2. Susținem și încurajăm toate inițiativele menite să protejeze oamenii și mediul. Investim nu doar în flota noastră, ci și în instruirea continuă a șoferilor noștri cu privire la adoptarea unui stil de condus “eco-friendly”.

Digitalizarea reprezintă un punct cheie în acțiunile noastre de sustenabilitate. Ne dorim un mediu mai curat, prin controlul emisiilor de CO2, și eficientizarea activităților organizaționale. Obiectivele noastre sunt optimizarea utilizării camioanelor, reducerea emisiilor de CO2 și minimalizarea utilizării hârtiei tipărite”, conform conducerii E van Wijk.

Au început cu două camioane și trei șoferi în România

Începutul E van Wijk în România a fost timid, pe fondul unui climat economic nesigur. În 1992, compania deținea doar două camioane DAF și trei șoferi cu activitate atât de transport intern, cât și internațional. În 1994 au fost achiziționate primele 10 camioane noi. După 1997, activitatea grupului se dezvoltă simultan pe mai multe planuri: transport intern și internaţional, distribuţie, cross-docking, depozitare, logistică, servicii vamale, apoi vânzări şi servicii (camioane DAF, piese, anvelope, service).

Compania este parte a unui grup logistic care operează, la nivel european, cu o flotă proprie de 350 de camioane, prin patru centre operaționale principale (Olanda, România, Ucraina, Polonia), asigurând acoperirea principalelor piețe din Europa și a fostelor state sovietice.

Serviciile logistice includ și depozitarea (inclusiv pentru comerțul electronic), transportul în regim de grupaj, distribuția internațională, serviciile vamale. În prezent, 800 de angajați generează afaceri anuale de peste 100 milioane de euro. Grupul E van Wijk dispune de 54.000 mp spațiu de depozitare. Acționarii companiei clujene sunt E van Wijk Romania BV și Mircea Mureșan Invest.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea alocă un buget record investițiilor în 2022: 1, 2 miliarde de lei

Articolul următor

Astor Com demarează “proiectul Kogălniceanu”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share