Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantul Rod a creat o școală de formare pentru ospătari

Proprietarii restaurantului din Cluj își propun să formeze viitorii ospătari din oraș | Foto: Rod

Localul de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca a decis să demareze cursuri gratuite pentru personalul din industria ospitalității, în condițiile crizei de forță de muncă din acest sector.   

“Profesorii Emilian, chef-ul nostru bucătar, somelier, Adrian – chef de sală, şi Claudiu – chef de bar, vor împărtăşi din experiența și cunoştinţele lor ospătarilor noștri, într-un proiect de formare continuă. Serviciile din industria ospitalității au nevoie de calitate, iar în sectorul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) e vital să avem nu doar o atitudine profesionistă, ci şi cunoştinţe într-un domeniu tot mai rafinat.

Poate e doar un job de vară ca ospătar, poate vor face din asta o meserie pe viaţă. Important e să ştie ce se aşteaptă de la ei. Colegii noştri vor învăţa de la cei trei antrenori în excelenţa HoReCa tot ce au nevoie pentru această meserie”, susțin promotorii inițiativei din Cluj. Ei au adresat un îndemn colegilor din sectorul HoReCa să participe în mod gratuit la aceste cursuri, “să facem din meseria de ospătar o artă”.

“La finalul cursurilor săptămânale, cu teste lunare, absolvenții vor şti să întâmpine clienţii, tipurile de restaurante, paşii servirii corecte, Mise en place şi Upselling. Ei vor înţelege legătura dintre conceptul unui restaurant şi preparatele oferite, ingrediente, producători locali şi produse ecologice, tehnici de gătire cât să dea explicaţii oaspeţilor.

Îşi vor îmbogăți vocabularul cu terminologia de specialitate, vor şti multe despre ceai, cafea, băuturi distilate, fermentare, maturare, învechire, cocktail-uri şi pairing. Multe altele vor completa nu doar fişa unui ospătar pentru sec. XXI, ci vor face din angajaţii noştri oameni care vor şti să aprecieze efortul şi calitatea într-un restaurant”, consideră inițiatorii Școlii Rod.

La finele anului trecut, deținătorii de unități turistice și localuri din Cluj au solicitat guvernului deconectarea de rata incidenței coronavirusului, care presupune închiderea lor la pragul de 6/1.000, susținând că acest domeniu este cel mai afectat de criza sanitară.

Ștefan Gadola – președintele HORECA Cluj și Ion Biriș – președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România susțin că misiunea acestora este de a apăra interesele industriei ospitalității și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încep lucrările la primul Mömax de Cluj

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul BISTRIȚA-NĂSĂUD – Top 20 companii cu capital străin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share