Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj a produs trei specii de flori prin cultură forțată

Universitatea clujeană va comercializa, începând cu acest an, zambile, lalele și narcise | Foto: USAMV

Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a produs, în premieră, zambile, lalele și narcise destinate vânzării în magazinele proprii.

Specialiștii horticoli de la SCH au îngrijit culturile în ultimele săptămâni, iar primele zambile din acest an vor fi disponibile la magazinul din campus. Treptat, în funcție de înflorire, vor fi livrate din sere lalele și narcise.

Soiurile de zambile cultivate sunt City of Harlem (culoare galben), Delft Blue (albastru), Woodstock (violet închis), trei de narcise – Flower Record (alb cu galben / portocaliu), Flower Drift (alb cu galben / portocaliu și petale duble), Yellow cheerfulness (galben) și tot câte trei de lalele – Monte Carlo (galben și petale duble), Peach blossom (roz cu alb și petale duble), Princeps (roșu).

”Toate cele trei specii floricole au fost obţinute prin aşa-numita cultură forţată și s-a utilizat material săditor liber de boli şi dăunători. Bulbii de zambile se supun unor tratamente cu temperaturi scăzute de 90C, timp de 8-10 săptămâni înainte de plantare, pentru cei de lalele este nevoie de 9-12 săptămâni, la 80C, iar pentru narcise 12-14 săptămâni, la 90C.

Aceste specii floricole preferă soluri bine drenate, argilo-nisipoase / nisipo-lutoase, bogate în humus şi un pH neutru spre uşor alcalin (pământ de grădină și de frunze, nisip, mraniţă). Pe parcursul întregii perioade de obţinere a acestor specii floricole se fac tratamente fitosanitare şi fertilizări, astfel încât plantele obţinute să fie de înaltă calitate fitosanitar şi decorativ”, a relatat Ioana Moldovan, inginer în cadrul USAMV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

“În România lipsesc școlile de formare a angajaților din industria hârtiei”

Articolul următor

AAPRO: Conferința ”Transformarea digitală a serviciilor publice locale”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share