Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“În România lipsesc școlile de formare a angajaților din industria hârtiei”

Producătorul de hârtie din Alba și Cluj duce lipsă de personal cu experiență | Foto: Pehart

Rauno Kakko, chief operating officer (COO) al Pehart Grup, susține că în țara noastră nu există instituții care care să pregătească specialiști în domeniul prelucrării celulozei și producerii hârtiei.

„Este foarte dificil să găsești oameni cu experiență. Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească specialiști în industria hârtiei, trebuie să-i formăm noi, să-i învățăm de la lucrurile de bază la cele mai bune practici din domeniu. Inginerii noștri din producție sunt foarte loiali companiei, așadar limităm problemele cu forța de muncă specializată.

În industria românească serviciile operaționale nu funcționează întotdeauna la standardele ideale. Drept urmare, trebuie să faci multe lucruri singur. Din acest motiv personalul nostru operativ și de mentenanță este forțat să gândească și să rezolve problemele cu resurse destul de limitate”, spune Kakko.

Acesta s-a alăturat conducerii companiei în urmă cu trei ani, este originar din Finlanda și rezident în Danemarca, fiind specializat în tehnologia și producția de hârtie la Universitatea Tehnologică din Helsinki, cu un MBA în finanțe.

Compania derulează parteneriate pentru promovarea învăţământului profesional tehnic în judeţul Alba, de unde a pornit afacerea Pehart. Aceasta produce anual 100.000 tone de hârtie tissue la Sebeș (Alba) și Dej (Cluj) și are o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 tone, fiind controlată de fondul Abris Capital Partners. Acesta dispune de un capital de investiții de 1,3 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul Universității Tehnice, premiat la Gala ”Împreună protejăm România”

Articolul următor

USAMV Cluj a produs trei specii de flori prin cultură forțată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share