Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul Universității Tehnice, premiat la Gala ”Împreună protejăm România”

Universitarii clujeni Vasile Țopa și Vasile Dâncu au participat real și virtual | Foto: Media Uno

Premiul de excelență pentru implicarea responsabilă în construirea viitorului a revenit, în acest an, rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Vasile Țopa.

El a dedicat premiul întregii comunități a instituției clujene. “Chiar în denumirea sa, acest premiu cuprinde două cuvinte cu puternică rezonanță: responsabilitate și construcție, care se susțin puternic una pe alta și semnifică, în viziunea mea, dorința de a înfăptui și de a dărui. Este exact ceea ce facem noi, universitățile.

Ca parte a Alianței European University of Technology, cu reunește opt universități de tehnologie din opt țări membre ale Uniunii Europene, UTCN împărtășește, alături de partenerii săi, viziunea comună a cărui pilon central este definit prin motoul adoptat ”Think human first”. Eforturile noaste nu au rămas locale, ci au trecut dincolo de porțile universității, a urbei noastre, generând la nivel național, un vector ascendent care reconfirmă importanța noilor tehnologii.

“Viitorul este în ochii celui care privește departe” e motoul pe care l-am adoptat acum doi ani pentru programul meu managerial la doilea mandat de rector. Implicarea responsabilă în construcția viitorului reprezintă dezideratul oricărei universități și implicit și a noastră. Prin proiectele multiple pe care le derulăm, nu facem decât să anticipăm viitorul pe care ni-l dorim cu toții și pe care îl scriem cu pași concreți acum, în prezent”, a spus oficialul UTCN.

Gala Excelenței ”Împreună protejăm România”, a fost organizată de MediaUno și Institutul Național de Statistică, sub egida Academiei Române. Evenimentul în sistem hibrid a avut loc la Cercul Militar București. Vasile Dâncu (foto), ministrul Apărării Naționale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, și Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, au înmânat premiile la secțiunile dedicate domeniilor de care se ocupă.

“De-a lungul perioadelor grele din istoria omenirii au ieșit în evidență o serie de oameni excepționali, care prin munca și dedicația lor au asigurat progresul. În anul 2021, în lupta de zi cu zi cu pandemia, astfel de oameni au acționat, prin viziunea și determinarea lor, pentru un viitor mai bun”, au motivat organizatorii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte urbanistice de 1 miliard de lei, autorizate la Cluj în anul doi al pandemiei

Articolul următor

“În România lipsesc școlile de formare a angajaților din industria hârtiei”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share