Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte urbanistice de 1 miliard de lei, autorizate la Cluj în anul doi al pandemiei

La nivel județean au fost emise peste 600 de autorizații de construire sau desființare | Foto: CJ Cluj

Ponderea proiectelor urbanistice autorizate la nivel județean a înregistrat, anul trecut, un plus de 97% la Cluj, de la 490 milioane de lei în 2020 la 980 de milioane în 2021.

La certificatele de urbanism, instituția și-a dublat activitatea în 2021, în condițiile în care au fost emise 2.339 de asemenea documente, în creștere cu 95% față de 2020. Direcția de urbanism a realizat o analiză a activității derulate în 2021 în emiterea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism.

În 2021 termenul mediu de emitere de către CJ a autorizațiilor de construire a fost de 9,4 zile, cu mult mai redus față de termenul legal de 30 de zile. 80% au fost emise într-un termen de până la 15 zile lucrătoare.

Termenul mediu de emitere a autorizațiilor a continuat să scadă constant în ultimii cinci ani, cu 37% față de 2017. În anul precedent CJ Cluj a emis un număr aproape dublu de autorizații de construire sau desființare, respectiv 636 de asemenea documentații, față de 391 emise în 2020.

„Am reușit să obținem termene extrem de scurte pentru soluționarea documentațiilor de urbanism. Având în vedere că 2021 a fost un an dificil, cu multe restricții, dar și faptul că volumul de muncă s-a dublat în unele cazuri, rezultatele sunt mai mult decât îmbucurătoare” – Alin Tișe, președinte CJ Cluj

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Încep lucrările de modernizare, amenajare și dotare a balneologiei din Ștei

Articolul următor

Rectorul Universității Tehnice, premiat la Gala ”Împreună protejăm România”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share