Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniel Metz pleacă din fruntea NTT DATA Romania la universitate

Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri ai Clujului se reprofilează pe cariera universitară | Foto: UBB

Fondatorul uneia dintre cele mai mari companii informatice din Cluj se va retrage din acest business pentru se dedica total carierei universitare.

“Anul trecut, în luna mai, am terminat de scris o poveste. O poveste despre un grup de oameni entuziaști, visători, dornici de succes și dispuși să schimbe regulile viitorului. Timp de 20 de ani, am avut onoarea de a conduce acest grup minunat. Dintotdeauna am știut că va veni ziua în care va trebui să mă retrag.

Atunci când începi să desenezi un cerc, îți dorești ca acel cerc să fie închis. Acel moment trebuie planificat minuțios și îndeosebi asumat rațional și emoțional. Încă de acum cinci ani am decis ca, după încheierea misiunii mele „executive”, să mă dedic educației oamenilor tineri.

Prin mâna mea au trecut de-a lungul timpului mii de oameni tineri. Știu că pot să îi ajut, împărtășindu-le experiența și expertiza pe care le am. Din 2017, am început să predau la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), în calitate de cadru didactic asociat. Acum, după ieșirea mea din rolul de lider executiv al unei companii de succes, am decis să fac pasul următor.

Acela de a candida pentru un post de cadru didactic titular. În ultimul segment al activității mele profesionale, doresc să mă dedic carierei universitare. Este o obligație morală, un gest de recunoștință față de comunitatea în care am avut șansa de a scrie o poveste de succes.

Este esențial să ne pregătim tinerii pentru competiția dură a viitorului. Cu un tineret educat, bine pregătit pentru viață, șansele noastre ca națiune în competiția globală vor deveni mai bune de la an la an”, și-a motivat gestul businessmanul clujean.

Acesta va participa, în 3 februarie, la un concurs pentru un post de lector pe perioadă determinată de un an la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, departamentul de știinţe economice şi gestiunea afacerilor în limba germană, de la UBB. Postul este remunerat cu 3.000 de lei net, Metz fiind singurul candidat.

Anul trecut, el a fost propus pentru titlul de profesor honoris causa al UBB. În 2000, a înființat EBS, companie subsidiară a unei companii producătoare de software Enterprise Resource Planning (Germania). Scopul a fost de a oferi suport firmei-mamă și de a derula proiecte de dezvoltare software. În primii 10 ani, compania a avut parte de o creștere accelerată și a atras atenția grupului japonez NTT DATA.

În 2016, EBS Romania a devenit oficial NTT DATA Romania. Numărul de angajați s-a dublat și compania a crescut. Activitatea principală a fost de integrare și implementare de sisteme IT. Compania are acum peste 2.000 de angajați, în Cluj-Napoca, București, Sibiu, Timișoara, Brașov, Iași și Novi Sad (Serbia).

În 2019, Metz a devenit membru al Societății Academice de Management din România, în 2020, membru extern al Institutului de Istorie George Barițiu, Academia Română – Cluj. Este membru în Consiliul Consultativ Strategic pe probleme socio-economice al rectorului UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul BRAȘOV - Top 10 companii cu capital mixt

Articolul următor

Elevii de liceu din Șimleu Silvaniei, în atenția gigantului industrial Tenaris

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share