Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Leier, un business solid pe piața din România

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice/ ingineriei mecanice.

Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei.

Grupul Leier este unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de construcții din România, iar creșterea pe piața românească a fost realizată prin fuzionarea strategiei extensive cu cea intensivă, aplicată în toate fabricile din România. Astfel, în portofoliul companiei sunt două fabrici ce produc cărămizi și țiglă ceramică (Iași, Sighișoara) și două fabrici ce produc prefabricate din beton (Unirea, Câțcău).

Prima companie a Grupului, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat inițiate investiții în operarea durabilă și pe termen lung a fabricii.

În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara. Și aici Grupul Leier a inițiat imediat investiții, pentru a crește în continuare nivelul calitativ ridicat al produselor.

În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton de cea mai înaltă calitate.

 

Investiții de peste 50 milioane de euro

Grupul Leier are convingerea că piața românească a materialelor de construcții este într-o continuă dezvoltare și participă activ la aceasta prin investițiile de amploare ce asigură un înalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evoluția pieței. Investițiile în înființarea unor noi puncte de lucru sunt menite să asigure Grupului proximitatea față de clienții săi, conducerea companiei fiind deschisă și altor posibile achiziții.

CEO-ul Leier România, Thomas Ebner, are în derulare investiții de peste 50 milioane de euro în România, atât în modernizarea fabricilor achiziţionate, cât şi în unităţi de producţie noi: „Producţia de blocuri ceramice realizate în fabricile din Sighișoara și Iași se comercia­li­zea­ză la nivel naţional, dar și prin exporturi în Republica Mol­do­va și Ucraina. Prin rețeaua de distribuitori a produselor Grupului Leier, acoperim la nivel național întreaga piață a materialelor de zidărie. La Sighișoara am renovat întreaga clădire de birouri și efectuăm constant investiții menite să îmbunătățească fluxul operational, producția și logistica. Tot aici este de menționat faptul că producem singura țiglă ceramică fabricată în România.

Gama Leier Kaiserstein, produsă în cele două fabrici existente de elemente vibropresate din beton, Unirea și Câțcău, a fost implementată cu succes în acest an și suntem pregătiți pentru deschiderea celei de-a treia fabrici la Iași, de unde vom veni în întâmpinarea clienților noștri cu soluții complete pentru construcții de o înaltă calitate. În momentul de față, investiţia de la Iaşi este în curs de implementare, aici se construieşte şi se va pune în exploatare o nouă hală de producție, care va găzdui o linie pentru fabricarea elementelor din beton vibropresat. Fabrica Leier de la Câțcău este o investiție de tip Greenfield și deservește piața central-vestică a României.

În 2021 am plasat, cu succes, pe piata din România, produse premium pentru zidărie, din gama LeierPlan (cărămida rectificată) și LeierTherm (cărămida de tip NF), ambele importate din interiorul Grupului, pe care piața din România le-a primit cu mare interes.”

În planurile Familiei Leier intră și investiţii pentru diminuarea consumului energetic şi reducerea emisiilor poluante, precum şi alte măsuri ecologice. În prezent, Grupul Leier construieşte încă o fabrică de elemente vibropresate din beton, la Șimand, în județul Arad. Această nouă investiție are ca scop creșterea capacității de producție a gamei premium de produse, Leier Kaiserstein.

Urmărindu-și cu perseverență scopul declarat, acela de a fi un jucător de top în piața materialelor pentru construcții, Leier marchează o premieră importantă: în toate cele patru fabrici sunt în derulare investiții majore în creșterea capacității de producție, dezvoltarea de noi secții sau produse, îmbunătățirea calității produselor fabricate, dezvoltarea relațiilor cu clienții și a logisticii necesare.

Efervescența tuturor piețelor pe care activează (zidărie ceramică și de beton, tiglă ceramică și de beton, prefabricate din beton, coșuri de fum) determină managementul să rămână focusat pe toate proiectele în derulare și să se adapteze specificului fiecăruia, astfel încât, privesc încrezători în realizarea cu succes a tuturor planurilor Grupului Leier în România.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

KORVETTO – erbicidul nr. 1 pentru controlul din primăvară al buruienilor din cultura de rapiță

Articolul următor

Regizorul Silviu Purcărete, Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share