Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regizorul Silviu Purcărete, Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu i-a conferit, joi, 27 ianuarie, titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) regizorului Silviu Purcărete.

Potrivit instituției, Silviu Purcărete a marcat decisiv evoluția teatrului sibian, precum și dezvoltarea cercetării științifice și a creației artistice academice în domeniul Teatru și artele spectacolului, în contextul școlii sibiene de teatru. „A manifestat o contribuție esențială la prestigiul Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte a ULBS și a contribuit la dezvoltarea culturală și, implicit, socio-economică a orașului Sibiu, prin atragerea unui număr din ce în ce mai mare de turiști fascinați de fenomenul „Faust” (moment teatral de excepție în contextul programului Sibiu Capitală Culturală a Europei în 2007)”, se menționează într-un comunicat de presă al ULBS.

„Într-o societate contemporană în care fluxurile informaționale trec cu rapiditate pe lângă noi, științele umaniste și artele sunt o modalitate tot mai pregnantă prin care ne putem apropia unii de ceilalți și prin care ne putem explora identitățile individuale și colective tot mai diverse. Într-o universitate bine ancorată într-un spațiu cultural local și național, dar în același timp din ce în ce mai racordată la rețelele culturale internaționale prin intermediul membrilor comunității academice și al demersurilor acesteia (festivaluri, evenimente publice, piese de teatru, conferințe și multe altele), considerăm esențial rolul inovației artistice și al exprimării libere prin artă. Unul dintre cei mai importanți exponenți ai acestui mod creativ de manifestare și de utilizare a impactului comunitar al artei pentru dezvoltarea noastră ca indivizi și grupuri este tocmai Silviu Purcărete, regizor ale cărui distincții și forme de recunoaștere națională și internațională ar putea ocupa tot spațiul acestei intervenții. Esențial este, însă, rolul său în anvergura națională și internațională a teatrului sibian și, prin extensie, a comunității cultural-artistice și universitare pentru conturarea cărora a avut, de-a lungul anilor, un aport substanțial. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este onorată să îi ofere lui Silviu Purcărete titlul de Doctor Honoris Causa și sperăm ca această recunoaștere formală a importanței realizărilor sale artistice să nu fie decât o bornă într-un lung drum pe care să îl parcurgem și mai departe împreună”, a menționat Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în cadru lceremoniei de conferire a titlului, care a avut loc online.

„Sunt foarte emoționat și bucuros pentru că am intrat în această admirabilă familie, sunt oameni pe care i-am admirat, îi admir și pe care îi voi admira în continuare. Pentru mine Sibiul este o nouă casă, o familie, în care tot timpul m-am simțit primit și în care am fost fericit. Vă mulțumesc foarte mult pentru această ceremonie, pentru tot timpul pe care mi l-ați acordat. Este un titlu care mă onorează”, a spus la rândul său Silviu Purcărete.

La ceremonie au mai participat scriitorul și criticul de teatru George Banu, ambasadorul Emil Hurezeanu, ministrul culturii Lucian Romașcanu, Hideki Noda, directorul Tokyo Metropolitan Theatre și Octavian Saiu, profesor, cercetător și critic de teatru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Leier, un business solid pe piața din România

Articolul următor

Florăriile Magnolia, afaceri cu 40% mai mari în 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share