Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își face strategii cu 1 milion de euro

Programul inițiat de către administrația județeană, denumit Mara Strategy, cuprinde patru documente și costă 4,8 milioane de lei.

Plenul Consiliul Județean (CJ) a adoptat Planul Strategic Instituțional (PSI), document programatic elaborat în cadrul proiectului Mara Strategy, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Acesta vizează fundamentarea deciziilor, planificarea strategică și măsurile de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate.

Documentul  este structurat pe management – descrie profilul județului tratând aspectele relevante privind populație, educație, economie, accesibilitate; dezvoltare teritorială; profilul instituțional al CJ. Sunt tratate misiunea, viziunea și valorile CJ, analiza mediului intern, dezvoltarea carierei funcționarilor publici și relația cu alte instituții, coordonate sau subordonate, funcția publică (valori, evaluare, motivare).

Au fost realizate analize ale culturii instituționale și loialității, de eficacitate și eficiență, SWOT. Aici sunt trecute în revistă documentele relevante, concluzii și recomandări La bugetul pentru principalele proiecte din perioada următoare sunt structurate obiectivele strategice actuale ale planului de dezvoltare județean. În capitolul 3.5 este prezentată situația măsurilor propuse și indicatori de realizare, identificând sursele de finanțare. Capitolul 3.6. prezintă o previzionare financiară pentru următorii ani.

La implementare, documentul propune un plan anual de lucru, fiind prezentată monitorizarea performanței și evaluarea PSI, modalitatea de revizuire a acestuia. În cadrul obiectivelor specifice, primul obiectiv al Mara Strategy este dedicat elaborării documentelor de dezvoltare a județului, planuri și strategii sectoriale, pornind de la actualizarea documentelor de planificare în perioada de implementare a proiectului.

Acesta este primul document de programare al instituției pentru noul exercițiu financiar al UE 2021-2027. Valoarea proiectului Mara Strategy este de 4,8 milioane de lei. În cadrul acestuia urmează să fie elaborate Planul Strategic Investițional al Județului, Planul de Amenajarea a Teritoriului Județului și Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romstal și-a deschis două showroomuri în Cluj

Articolul următor

KORVETTO – erbicidul nr. 1 pentru controlul din primăvară al buruienilor din cultura de rapiță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share