Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romstal și-a deschis două showroomuri în Cluj

Distribuitorul de instalații sanitare se axează, la debut de an, pe piața clujeană | Foto: Romstal

Distribuitorul de echipamente de instalații pentru construcții a dat în funcțiune, în acest început de an, două unități de prezentare a produselor, în localitățile Cluj-Napoca și Turda.

Acestea sunt amplasate pe străzile Frunzișului și Câmpiei și prezintă noutăți și soluții tehnice de ultimă generație. Romstal este împărțită în cinci divizii: Thermo, Hydro, Sanni, Electro, Ceramic și are un portofoliu de 30.000 de articole. Asociații săi sunt Enrico Perini (italian cu cetățenie română) – 51%, compania Framan (Italia) – 40%, Ovidiu Henter – 9%.

Perini a început activitatea în România cu vânzarea de calorifere, iar apoi a vândut Romstal Leasing către fondul financiar belgian KBC, într-o tranzacție de 70 milioane euro. Magazinele în franciză ale Romstal au 150 mp, din care 70% depozitul și 30% spațiul de expunere. Sunt vizate orașele țării cu o populație de peste 15.000 locuitori. Francizatul urmează un program de instruire după care întreaga activitate a magazinului este monitorizată. Astfel de francize au mai fost deschise în Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Italia sau Bulgaria.

Romstal avea, în 2020, afaceri de 828 de milioane de lei. Principalii săi competitori, la nivel național, sunt Honeywell România (364 de milioane), Honest General Trading (230 de milioane) – toate din București, Melinda-Impex Odorheiu Secuiesc (228 de milioane) și Viesmann Ghimbav (181 de milioane).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Michelin, recertificată ca angajator de top în România

Articolul următor

Maramureșul își face strategii cu 1 milion de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share