Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara va avea strategie pentru îmbunătățirea eficienței energetice pentru 100.000 de lei

Municipalitatea timișoreană va da o sută de mii de lei unei firme din București pentru a realiza serviciile de management din programul de de îmbunătătățire a eficienței energetice. Aceasta va avea la dispoziție 36 de luni să spună primăriei cum să facă să consume mai bine resursele în acest domeniu. Fericita câștigătoare a licitației este societatea Finacon International Consulting SRL.

Acest plan este un document obligatoriu pentru „îndeplinirea condiţiei de eligibilitate în vederea accesării fondurilor pentru proiecte finanţate în cadrul POIM 2014-2020 – Axa 7.1, precum şi pentru alte proiecte şi lucrări care presupun creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public.

Primăria Timișoara are deja un asemenea plan, a fost votat de consiliul local în 2018, dar documentul trebuie îmbunătățit, deși atunci era ”programat” să fie valabil chiar și șase ani.

Societatea amintită va analiza documentul aprobat în 2018 și va elabora raportul de monitorizare a stadiului de implementare a măsurilor incluse în acesta. De asemenea, va colecta informații privind consumurile energetice de la toate entitățile din cadrul primăriei, inclusiv societățile comerciale la care primăria are calitatea de acționar pentru crearea unei baze de date la nivelul localități. Alte prevederi vizează completarea și modificarea PIEE. De asemenea, va trebui să transmită la Ministerul Energiei până la data de 30 iunie raportul anual aferent anului anterior și până la data de 30 septembrie actualizarea anuală (dacă e cazul) a PIEE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autovehiculele CJ Bihor și ale instituțiilor subordonate, monitorizate prin GPS

Articolul următor

Încă un pas pe hârtie pentru Spitalul Regional Cluj. Proiectul trenează de 10 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share