Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pas pe hârtie pentru Spitalul Regional Cluj. Proiectul trenează de 10 ani

Din proiectul viitoarei unități medicale încă nu s-a realizat nimic, deși terenul a fost preluat din 2012

Guvernul României a aprobat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI), de 305 milioane de euro, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri din comuna Florești (subsol, parter și cinci etaje) ar urma să aibă 849 de paturi, 19 săli de operație și să dispună de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde. Acesta este prevăzut cu un heliport și cu 1.396 de locuri de parcare.

“Estimarea este că investiția de 500 milioane euro va fi realizată într-o perioadă de maximum șapte, ani iar implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății. Terenul pe care urmează să fie edificat spitalul a fost preluat de către Consiliul Județean (CJ) Cluj prin hotărâre de Guvern în 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia

În 2017 CJ Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății cu situația pe deplin clară, pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară”, conform instituției județene. Ulterior, Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea SRU Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara va avea strategie pentru îmbunătățirea eficienței energetice pentru 100.000 de lei

Articolul următor

Michelin, recertificată ca angajator de top în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share