Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Industrial Zalău Vest va avea 157 de hectare

Viitorul parc industrial se va învecina cu platforma Michelin și cu șoseaua de centură | Foto: Produs în Ardeal

Biroul de arhitectură Proiect M Evoconstruct a întocmit documentația de urbanism privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Parcului Industrial Zalău Vest (PIZV), proiect inițiat de către municipalitate. 

Aceasta se referă la realizarea de accese la proprietăți, reglementarea rețelelor stradale raportate la situația existentă, revizuirea funcțiunilor zonei la PUZ. Perioada de valabilitate a documentației este de 10 ani. Studiul geotehnic a fost întocmit de societatea Proiect Construct Regiunea Transilvania Oradea.

Terenul aflat în proprietate privată este poziționat în intravilan, în partea de vest a orașului. Amplasamentul este între varianta ocolitoare a municipiului și Bd. Mihai Viteazul, iar în zona cu potențial de dezvoltare își au sedii mai multe companii.

Funcțiunea dominantă vizată va fi cea de industrie, iar funcțiunile complementare, de circulație depozitare, transport, birouri, spații medicale, servicii de alimentație publică și comerț. Zona va avea interdicție la activități poluante cu risc tehnologic sau care incomodează traficul, iar aici vor fi interzise creșterea animalelor, construirea de locuințe sau de unități de învățământ.

Intrarea în parc, din Centura Zalăului

Accesul la PIZV se va realiza din centura de ocolire a Zalăului, aflată acum în curs de finalizare a celei de-a doua etape. Pentru instalarea utilităților există avize favorabile de la societățile Electrica, Compania de Apă Someș, Delgaz Grid, Transgaz, Brantner Environment, Telekom, iar instituțiile de stat competente au emis avize, notificări sau puncte de vedere asupra investiției.

Cinci parteneriate, dintre care două cu entități bisericești, se vor încheia pentru amplasarea de viitoare zone industriale din județul Sălaj. Dacă lângă Zalău va apărea un parc industrial, la Șimleu și Cehu Silvaniei vor fi doar platforme industriale.

Forul județean va parafa acorduri de parteneriat cu administrațiile locale din localitățile Hereclean, Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei, cu Parohia Reformată Guruslău, respectiv Parohia Greco-Catolică Hereclean. Acestea vor fi încheiate pentru inițierea unui program de dezvoltare a rețelei de parcuri industriale în Sălaj.

Polymer Holding voia fabrică de 50 de milioane de euro

Acum cinci ani, compania germană Polymer Holding Frankfurt căuta 30.000 mp în Zalău pentru o hală de producţie a polimerilor, o investiţie de 50 de milioane de euro, cu până la 100 locuri de muncă, potrivit Economica.net. Primarul Ionel Ciunt le-a transmis nemților că primăria vrea un parc industrial, dar că până atunci, dacă vor să cumpere teren în oraş, instituția se va ocupa de racordul la utilităţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital mixt din județul Timiș

Articolul următor

18.000 de locuințe noi și complex educațional în cartierul Borhanci

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share