Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Negrești – Oaș va avea centură ocolitoare

Primarul Aurelia Fedorca a propus, iar Consiliul Local Negrești – Oaș a aprobat protocolul de colaborare cu Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru construirea centurii orașului, respectiv realizarea Studiului de fezabilitate pentru această importantă investiție.

Varianta de ocolire a orașului Negrești-Oaș va avea o lungime estimativă de 9,6 km, costurile construcției ridicându-se la 23 milioane de euro. Proiectul a fost cuprins în Master Planul General de Transport al României – Programul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii 2021 – 2030, ca Variantă de Ocolire Regională. Practic, Primăria Negrești-Oaș va realiza în acest an Studiul de fezabilitate pentru Centură, care va fi finanțat prin Program Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, urmând ca Ministerul Transporturilor prin CNAIR să facă demersurile necesare pentru realizarea efectivă a investiției din fonduri europene din sesiunea de programare 2021-2027.

„Acest pas reprezintă un rezultat major al eforturilor pe care le-am depus în ultimii ani pentru constuirea centurii de ocolire a orașului nostru, care au inclus atât identificarea soluțiilor privind localizarea viitorului obiectiv de investiții, cât și demersuri privind identificarea surselor de finanțare și includerea proiectului într-un program investițional. Nu am fi reușit fără parteneriatul pe care l-am avut cu foștii miniștri ai Transporturilor, Răzvan Cuc și Lucian Bode, precum și cu actualul ministru Sorin Mihai Grindeanu, cărora le mulțumesc pentru implicare și consecvență”, a declarat Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești – Oaș.

Traseul centurii Negrești – Oaș

Potrivit acesteia, este un pas cu atât mai important cu cât investiția va degaja traficul de acces şi tranzit intra și extra urban, va fluidiza traficul pe cea mai aglomerată stradă din Negrești – Oaș și va transforma orașul într-o localitate mai primitoare, mai prietenoasă cu mediul și mai aerisită. De asemenea, traseul centurii va crea oportunități de investiții și de afaceri pentru mediul privat, ceea ce va duce la o creștere economică sustenabilă a orașului și a întregii zone a Oașului.

Varianta de ocolire Negrești – Oaș va reprezenta un sector de drum nou, cu o lungime estimată de 9,6 km, ce va fi parte a unui coridor național, care se va conecta la rețeaua rutieră primară în zona Livada prin conexiunea drumului TransRegio Iacobeni – Borșa – Negrești-Oaș – DX4 și Drumul Expres Dej – Baia-Mare – Halmeu. În context european, varianta de ocolire va crea conexiunea la coridorul TEN-T Comprehensive, care face legătura între proiectele TEN-T din România și cele din Ungaria și Ucraina prin Punctele de Trecere a Frotierei Halmeu (spre Ucraina) și Oar (spre Ungaria).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Școala Dacia din Oradea, reabilitată termic cu circa 9 milioane de lei

Articolul următor

Property & Facility Management Conference 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share