Grupul agricol cu sediul în Alba Iulia își folosește banii obținuți de la investitori pentru achiziționarea de ferme din zona Transilvaniei.
DN Agrar Group (DNAG), entitate care activează în sectorul agricol de producție vegetală și zootehnică, a debutat azi pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Fondurile obținute de pe piața de capital sunt destinate extinderii prin achiziții de ferme și dezvoltarea grupului.
„Suntem ȋncrezători că pârghiile de finanțare oferite de piața de capital sunt favorabile pentru structura noastră de business. Avem convingerea că obiectivele ambițioase pe care ni le propunem vor fi atinse și că încrederea noastră în viitorul sectorului de agribusiness din România va avea succesul scontat”, a declarat Jan G. de Boer, CEO al DNAG.
Premergător listării, în cadrul unui plasament privat din iulie 2021, compania a atras de la investitori, 24,7 milioane de lei. 117 persoane fizice și juridice au subscris pentru 13,6 acțiuni noi, cu o valoare nominală de 0,2 lei și un preț de subscriere de 1,81 lei/acțiune, adică 25,7% din capitalul social. Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.
„Prin listarea DNAG se mărește numărul emitenților din sectorul agricol care au ales piața de capital ca modalitate de finanțare, iar în cazul de față vorbim chiar de liderul de piață pe segmentul producătorilor de lapte de vacă. DNAG și-a asumat o serie foarte ambițioasă de proiecte, iar o parte dintre ele au fost îndeplinite și mă refer în primul rând la achiziția și integrarea în structura de grup a fermei Lacto Agrar, respectiv demersurile privind preluarea și integrarea fermei Apold. Vom rămâne alături de companie în calitate de consultant autorizat”, a declarat Răzvan Raț, director adjunct al BRK.
„România are un potențial semnificativ în sectorul agricol, iar piața de capital este o soluție optimă pentru toți fermierii antreprenori din țară care au nevoie de capital necesar dezvoltării”, susține Radu Hanga, președintele BVB. DNAG cuprinde 11 companii care activează în creșterea bovinelor de lapte, producție vegetală, prestări de servicii în agricultură, logistică, transport, consultanță și management, turism.
Se adaugă Lacto Agrar, preluată recent, cu fonduri obținute în cadrul plasamentului privat. În domeniul producției vegetale, fermele din grup cultivă 3.000 ha de teren agricol în județele Alba și Hunedoara. Efectivele de animale deținute se ridică la 3.300 de vaci de lapte. În 2020, la nivelului grupului erau angajate 116 de persoane, la care se adaugă 46 de la Lacto Agrar.