Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planurile Urbanistice Generale din Sălaj, disponibile integral în spațiul virtual

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a publicat pe site-ul propriu Planurile Urbanistice Generale (PUG) ale tuturor localităților urbane și rurale din județ.

Aceste documente reprezintă instrumente de bază pentru proiectanți, administrații publice locale, investitori și pentru toți cei care vor să construiască, stabilind modul de utilizare a terenurilor și asigurând suportul reglementar pentru eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire.

Planurile sunt elaborate pentru a fundamenta realizarea unor investiții de utilitate publică și în scopul creșterii calității vieții, ținând cont de teritoriul intravilan și extravilan, căile de comunicații, obiectivele de utilitate publică sau zonele construibile / cu interdicții de construire, protejate și  funcționale.

“Toate cele 61 de PUG-uri întocmite la nivelul comunelor, orașelor și municipiului Zalău sunt, acum, la un click distanță. Venim, astfel, în sprijinul tuturor celor interesați să consulte reglementările privind amenajarea teritoriului dintr-o localitate sau alta, oferindu-le un acces facil și rapid la toate informațiile de care au nevoie”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Proiect dezvoltat de autoritățile locale, PUG-ul face parte din programul de amenajare a teritoriului și cuprinde analiza, reglementările și regulamentul local de urbanism pentru întregul teritoriu administrativ al unității de bază, delimitat, conform legii, atât pentru suprafețele din intravilan (localitatea de bază, localități componente și aparținătoare), cât și pentru cele din extravilan (terenuri agricole, forestiere, căi de comunicație, ape).

Deținerea de PUG-uri aprobate în condițiile legii este obligatorie pentru toate localitățile urbane și rurale din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BRK Financial și Ronin vor promova finanțarea prin subscripție publică în România

Articolul următor

Universitatea Politehnica Timișoara a analizat piața muncii. Școala universitară online a schimbat procesul de recrutare derulat de noile firme

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share